Gürsu'nun Çocuklari Sifir Atik Için Bir Arada

Sifir atik konusunda önemli farkindalik çalismalari yapan Gürsu Belediyesi 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü nedeniyle ilçe halkini “Geri Dönüstürücü” isimli tiyatro oyunu ile bir araya getirdi.

Gürsu'nun Çocuklari Sifir Atik Için Bir Arada
Geri dönüsüm konusunda ilçe halki ile beraber çalismalar yapip, evlerden geri dönüsüm toplayan, çesitli sosyal projeler ile farkindalik kazandiran Gürsu Belediyesi, Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü organizasyonu ile yine önemli bir etkinlige daha imzasini atti. 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü çerçevesinde, geri dönüsümün dünyanin gelecegi için ne kadar önemli oldugunu anlatan “Geri Dönüstürücü” isimli oyun Gürsu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Gürsu’da sifir atik için anlamli bir tiyatro oyunu

Oyunu izlemek isteyen çocuklar ve aileleri günler öncesinde belirlenen puan karsiligi kadar geri dönüsüm malzemesi toplayip Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’ne getirdiler. Tiyatro bileti ücretsiz alan çocuklar, birbirinden anlamli mesajlar içeren “Geri Dönüstürücü” isimli oyunu Baskan Mustafa Isik ile beraber izledi. Geri dönüsüm konusunda sürekli bir farkindalik projesi ürettiklerini söyleyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, " Sifir atik bilinci öncelikle çocuklarimizin bilmesi ögrenmesi gereken bir konu, o sebepten hedef kitlemizi projemize göre çocuklarimiz olarak belirleyebiliyoruz. Bu anlamli etkinlik de onlardan biri. Beraber izledigimiz keyifli oyun sayesinde hepimizin bilmesi gereken birçok seyi ögrendik, güzel vakit geçirdik. Bizler, vatandaslarimizi bu konuda bilgilendirmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA