Yalova'da Çiftçilere Ayçiçegi Tohumu Dagitildi

Yalova Ilinde Yaglik Ayçiçegi Üretiminin Arttirilmasi Projesi çerçevesinde çiftçilere 2 bin 500 dekar alanda kullanilmak üzere tohum dagitimi yapildi.

Yalova'da Çiftçilere Ayçiçegi Tohumu Dagitildi
Tarim ve Orman Il Müdürlügü bahçesinde düzenlenen törende çiftçilere ayçiçegi tohumu dagitimi gerçeklestirildi.

Törene ev sahipligi yapan Müdür Suat Parildar, 2021 yilinda bin 500 dekar olan ayçiçegi ekim alanin 2022’de 2 bin dekara çiktigini belirterek, “Bu yil da 2 bin 500 dekarlik ayçiçegi ekilis alaninin tohumunu üreticilerle bulusturuyoruz. Yine istatistik olarak da bin 900 dekarlardan 2022 sonu itibariyle 4 bin dekara ayçiçegi ekilis alanlarimiz artti. Hali hazirda ilimizde ayçiçegini isleten, gida sanayinde de içini kullanan bir firmanin da bulunmasi üretiminin artirilmasi yönünde bizim desteklerimizi sagliyor” diye konustu.

Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel ise Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Yalova’da ekilmemis tarim arazisi kalana kadar çalisacaklarini söyledi.



AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise sunlari kaydetti:

“Bugün projeler dizimizin çok anlamli bir etkinliginde beraberiz. Çok örnek bir modelle son dönemde çalismalarimizi bu projelere yogunlastirdik. Merkezi yönetim bütçesinden elde ettigimiz kaynaklarla, özel projelerle çiftçilerimizle bu imkanlari bulusturuyoruz. Geçtigimiz haftalarda seralarla ilgili bir adimi hep birlikte atmistik. Bugün ayçiçegi üretimiyle ilgili bu çalismada beraberiz. Malumunuz sizler daha iyi biliyorsunuz, ayçiçegiyle ilgili dünyada bu dönemde çok büyük gelismeler yasandi. Arz ve talep dengesindeki bozukluklar nedeniyle artik stratejik bir ürüne dönüsmüs durumda ayçiçegi. Biz de bu konudaki çalismalarimizi, dünyada bu gelismeleri takip ederek yogunlastirdik. Üretimin Yalova’da 2 kattan fazla artirilmasini önemli buluyoruz."

Vali Bahattin Atçi ise projelerin hayat geçirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Ardindan çiftçilere tohumlari teslim edildi.
Kaynak: İHA