Ev Baklavasini Tercih Edenler Pazar Alisverisinde

Ramazan Bayrami’na sayili günler kala ev yapimi baklavayi tercih eden bazi vatandaslar, gerekli malzemeleri almak için alisverise çikti.

Ev Baklavasini Tercih Edenler Pazar Alisverisinde
Vatandaslar, aileleri ve ziyarete gelecek olan misafirleri için hazirliklara basladi.

Bayram dendiginde akla gelen tatlilardan baklava için alisverise çikan bazi vatandaslar fiyatlari biraz yüksek buldu. Bunun için ünlü tatliyi evinde yapmayi tercih edenler, tezgahlarda yerini alan ceviz, Antep fistigi gibi ürünlere ilgi gösterdi. Ailesine ve gelecek olan misafirlerine ikram etmek için alisverise çikan Ayse Kutlu, gerekli malzemelerin fiyatlarini biraz pahali bulmasina ragmen ev baklavasini yapacagini söyledi.

Hazir baklavalari içeresinde glikoz olma ihtimalinden dolayi tercih etmedigini ifade eden Kutlu, “Baklava yapmak için ceviz aldik. Dolma yaptik, et yapacagiz. Ben evde baklava yapmayi tercih ediyorum, çünkü hazir satilan bazi baklavalarin içinde seker yerine glikoz var. Bu ürünlere güvenemiyoruz ve ertesi gün de sekerleniyor. Baklavanin ham maddeleri biraz pahali. Bir kilo ceviz aldim ondan da ancak 1 tepsi baklava çikar. Ama yine de daha dogal olsun diye ev baklavasi yapacagim. Seviyoruz biz ev baklavasini” diye konustu.

Ceviz, fistik gibi kuruyemis satisi yapan Murat Çakmak, bayrama az bir süre kalmasina ragmen satislarinin az oldugunu ifade etti.

Çakmak, “Ceviz, nisasta gibi ürünler baklavanin öz maddeleri. Normalde bunlar çok gidiyordu. Vatandaslarin ekonomik durumu sikisik oldugu için talep yok. Normalde pazar dolu olurdu, simdi ise az. Hayat pahaliligi bunun en büyük etkeni. Fiyatlarin geçen seneden çokta farki yok” diyerek satislarini anlatti.
Kaynak: İHA