Günde 14 Adetle Basladi, Simdi Ailesiyle Binlercesini Üretiyor

Sinop’un Gerze ilçesinde yasayan Bahri Aslan(73), emekliliginden sikilarak kurdugu atölyede cam kasik üretmeye basladi. Baslangiçta günde 14 tane ürettikleri cam kasiklar simdi ise bu sayi 3 bine çikti.

Günde 14 Adetle Basladi, Simdi Ailesiyle Binlercesini Üretiyor
Sinop’un Gerze ilçesinde yasayan Bahri Aslan, emekli olduktan sonra bos durmaktan sikildi, kendi imal ettigi kalip ve tezgâhlarla cam kasik üretimine baslayarak aile isletmesini kurdu. Ogluyla birlikte meslegini ilerleten Aslan, günde 14 adet üretirken, simdi ise günde 3 bin adet üretiyor. Aslan ailesi, hazirladiklari setleri dünyanin birçok ülkesine gönderiyor.

"14 kasik yaparken 15 bin tane siparis aldik"

Bahri Aslan, emekli olmadan önce Sinop ve Konya’da cam fabrikasinda çalistigini, emekliliginden sonra ise bos durmaktan sikilip 16 yil önce bu isletmeyi kurdugunu söyledi.

Aslan, “Uyuyamadim ise aliskin oldugumuz için, ufaktan hanimla birlikte böyle bir sey yapmaya basladik. Günde 14 tane kasik yapiyorduk, sektörden geldigimiz için müsterileri taniyorduk, onlara numune gönderdik. 14 kasik yaparken 15 bin tane siparis aldik. 14’ü 100’e bine çikararak bu hale geldik. Bugün günde 500 takim yani 3 bin tane üretiyoruz” diye konustu.



Yurt disina cam kasik gönderiyorlar

Asil mesleginin elektrikçi oldugunu ancak babasinin baslattigi meslegi sürdürdügünü belirten Kadir Aslan, “Beraber daha önce Konya’da cam fabrikasinda çalismistik. Fabrika kapatildiktan sonra ben Istanbul’a gittim, reklam sirketinde 6 sene çalistiktan sonra tekrar Sinop’a geri döndüm. Baba dükkâni açmisti o zaman, biz Sinop cam fabrikasinda çalisirken kaliplari yapmistik, tezgâhlari ayarlamistik. Ama cam bulamiyorduk o zamanlar, cam yurt disindan geliyor ülkemizde cam bulmak sorun. Üretime devam ediyoruz aile sirketi olarak, esim ve ben, arada okuldan artan zamanlarinda oglum geliyor. Babadan ogluna, ondan da torununa dogru gidiyor” seklinde konustu.

Ürettikleri kasiklari Türkiye’deki müsterilerinin disinda Rusya, Almanya, Fransa ve Amerika’ya da gönderdiklerini kaydetti.

Okuldan arta kalan zamanlarinda dedesinin baslattigi meslegi ögrendigini kaydeden 17 yasindaki Arda Aslan, üretim yapmaktan mutlu oldugunu söyledi.

Aslan, “Geliyorum çalisiyorum, yardimci oluyorum anneme babama. Çogu asamasini biliyorum. Bu isi devam ettiririm en azindan meslek ilerler, aile meslegi sonuçta” dedi.

Kaynak: İHA