Bozcaada'ya Ramazan Bayrami'nda Yüzde 100 Doluluk Bekleniyor

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesine, 3 günlük Ramazan Bayrami tatilinde konaklama tesislerinde doluluk oraninin yüzde 100’e ulasmasi bekleniyor.

Bozcaada'ya Ramazan Bayrami'nda Yüzde 100 Doluluk Bekleniyor
Havasiyla küçük bir kasabayi yansitan, dar sokaklarinda farkli mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranlari, Türkiye’nin en iyi korunmus tarihi kalesi, bakir koylari, temiz ve buz gibi denizi yaninda, bir de Istanbul’a olan yakinligi nedeniyle pek çok kisinin tercih nedeni olan turizm cenneti Bozcaada, 3 günlük Ramazan Bayrami tatilinin gözdesi oldu. Ramazan Bayrami’nda basta Istanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilcilerin, tercihlerini Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’dan yana kullanmasi bekleniyor. Bayramda Bozcaada’daki konaklama tesislerinde doluluk orani yüzde 70’e ulasirken, bu oraninin yüzde 100’e ulasmasi bekleniyor.

Yaklasik 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak yaz aylarinda resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist agirlayan Bozcaada, Ramazan Bayrami tatili ile yeni sezonun kapilarini misafirlerine açiyor. Adali isletmeciler yaklasik 1 aydir yaptigi hazirliklari tamamlayarak, Ramazan Bayrami tatilinde misafirlerini agirlamayi bekliyor. Bozcaada Belediyesi de uzun süredir devam eden altyapi çalismalarini hizlandirarak tatilcileri karsilamak istiyor.

Sezon ve Ramazan Bayrami için hazirliklarina devam eden adadaki isletmeciler ise, bayram tatilinde Bozcaada’yi tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarini önceden yaptirmalarini istedi.

Bozcaada Belediye Baskani Hakan Can Yilmaz, Bozcaada’da açilacak turizm sezonu ve Ramazan Bayrami tatili öncesinde bir hareketlilik yasandigini söyledi.

Adadaki isletmelerin sezona ve Ramazan Bayrami’na kendilerini hazirladiklarini ifade eden Belediye Baskani Hakan Can Yilmaz, “Bozcaada Belediyesi olarak bizim de 2 yildir devam eden alt ve üstyapi çalismalari tamamlanma noktasina geldi. Hem halkimizin huzurlu bir bayram geçirmesi, hem esnafimizin bol kazançli iyi bir bayram tatili geçirmesini diliyorum. Hem de adaya gelecek olan misafirlerimizin rahat etmesi için Bozcaada Belediyesi olarak bir hafta içerisinde bütün tedbirlerimizi tekrar gözden geçirecegiz. Çok uzun bir bayram tatili olmasa da, isletmeci arkadaslarimizdan aldigimiz bilgiye göre, iyi bir bayram tatili geçirecegiz. 23 Nisan Çocuk Bayrami’yla da birlesmis olmasi bizim açimizdan çok güzel oldu. Bütün misafirlerimizi Bozcaada’ya bekliyoruz. Halkimiza ve esnafimiza da güzel bir bayram diliyorum” dedi.

Bozcaada isletme sahibi Fahri Bulut ise, “Esnaf arkadaslar bayram hazirliklarini tamamladilar. Ada olarak Ramazan Bayrami’nda gelecek olan misafirlerimizi bekliyoruz. Yogunluk bekleniyor. Umarim herkes için keyifli bir sezon ve bayram tatili geçer” diye konustu.

Bir isletmenin müdürü ise Bozcaada olarak hazirliklarini tamamladiklarini, adaya gelecek olan tatilcileri beklediklerini belirterek, bayramin sezonla birlikte baslamasinin kendilerini mutlu ettigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA