KMÜ Takimlari Teknofest'te Finale Kalmaya Hak Kazandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Otonom Araçlar Ögrenci Toplulugu üyeleri 2 projeleri ile TEKNOFEST’te finale kalmaya hak kazandi.

KMÜ Takimlari Teknofest'te Finale Kalmaya Hak Kazandi
Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivaline FLYSHARK ve OAT-ANKA takimlari ile katilan KMÜ Bilgisayar Mühendisligi, Elektrik-Elektronik Mühendisligi ve Hemsirelik Bölümü ögrencileri, yarismalarda 3 asamayi birden geçerek finalist oldular. Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Sabanci’nin danismanligini yaptigi Irem Çilogullari, Hasan Sarikavak, Halis Gürbüz, Melda Karabakir, Hüseyin Eren Dinçer, Rümeysa Alhan ve Ahmet Bilal Kiratli’dan olusan FLYSHARK takimi, ‘Terörle Mücadele ve Savunma Sanayi’ konulu proje ile elemeleri geçerek finale kaldi. Ayrica danismanligini Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ahmet Kayabasi’nin yaptigi Ömer Faruk Picak, Halit Mutlu, Ahmed Nur Debsavi, Mehmet Akif Altinsoy ve Bilge Özütemiz’in kurdugu OAT-ANKA takimi ise ‘Afet Durumunda Yapay Zeka Ile Cografi Veri Toplama’ projesi ile yüzlerce takimi geride birakarak finalde yarismaya hak kazandi.

“Ögrencilerimizle gurur duyuyorum”

TEKNOFEST 2023’te rakiplerini eleyerek finale kalmaya hak kazanan ögrenciler KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali’yi makaminda ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ahmet Kayabasi ve takim temsilcilerinin yer aldigi ziyarette Rektör Gavgali, ögrencilerle bir süre sohbet ederek, kendilerini tebrik etti. Ögrencilere final öncesi basari dileklerini ileten Rektör Gavgali “Ögrencilerimizin de içerisinde yer aldigi TEKNOFEST heyecani devam ediyor. Gençlerimiz günümüzde çok büyük bir önem sahip olan savunma sanayi ve yapay zeka gibi iki önemli proje ile finale kalmaya hak kazanarak bizleri gururlandirdilar. Ögrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, finalde üstün basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA