MASKI Günes Enerjisi Santralleri Ile Gücünü Yükseltiyor
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Nisan ayi meclis toplantisinda, Alasehir Atiksu Aritma Tesisi’nde 1 megavatlik günes enerji santralinin tamamlandigini ifade ederek, Yunusemre ilçesi Seyitli Mahallesi’nde de 5 megavatlik günes enerji santralinin panel montajlarinin devam ettigini açikladi.

Toplantida MASKI Genel Müdürlügü tarafindan tamamlanan ve devam eden çalismalar hakkinda da bilgiler paylasan Baskan Ergün, Alasehir Atiksu Aritma Tesisi’nde tamamlanan ve Yunusemre ilçesi Seyitli Mahallesi’nde kurulumu devam eden günes enerji santralleri hakkinda bilgiler verdi.
"Toplamda 8 megavatlik günes enerjisi santrallerimiz olacak"
Günes enerjisi santralleri ile ilgili Alasehir Atiksu Aritma Tesisinde kurulum çalismalarin tamamlandigini Seyitli Mahallesi’nde de devam ettiginin altini çizen Baskan Ergün, "Ilimizde Manisa merkez Atiksu Aritma Tesisi ile Yunusemre Seyitli Mahallesi’nde kurulu gücü 2 megavat olan günes enerji santrali tesislerimizle uzun bir süredir elektrik üretimi yapiyoruz. Daha önce müjdesini bu kürsüden verdigim 25 milyon TL bedelle Alasehir Atiksu Aritma Tesisi’mizin oldugu alanda basladigimiz 1 megavatlik günes enerji santralinde de panel montajlarimizi tamamladik. Kisa süre içerisinde hayirlisiyla elektrik üretimine baslayacagiz. Ayni zamanda, yaklasik 147 milyon TL bedelle Yunusemre ilçemiz Seyitli Mahallesi’nde basladigimiz 5 megavatlik günes enerji santralinde de panel montajlarimiza devam ediyoruz. Haziran ve Temmuz aylarinda de devreye alarak 6 megavatlik bir geri dönüsümü saglayacak yatirimimizda da bugünün sartlarina göre aylik geri dönüsümü 3 milyon civarinda bir elektrik giderlerimizde tasarruf saglamis olacagiz" dedi.
