Türk Polis Teskilati'nin 178. Kurulus Yildönümü Kutlamalari

Sinop’ta Türk Polis Teskilati’nin 178. kurulus yildönümü dolayisiyla çelenk töreni düzenlendi, görevi basinda sehit düsen güvenlik güçlerinin mezarina karanfil birakildi. Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, suç ve suçlularla mücadelede kararlilik mesaji verdi.

Türk Polis Teskilati'nin 178. Kurulus Yildönümü Kutlamalari
Sinop’ta Hükümet Konagi önünde düzenlenen kutlama töreninde Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Törene Sinop Vali Vekili Abdullah Sahin, Belediye Baskan Vekili Mehmet Öztasci, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas ile Emniyet Müdürlügü personelleri katildi.

Törende mutlu ve huzurlu sehir Sinop’ta huzurun sürdürülebilmesi için suç ve suçlularla kararli mücadele mesaji veren Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, “Köklü bir geçmis tecrübe birikimine sahip olan Türk Polis Teskilatimiz, insan haklarina saygili, demokratik, laik, milletimizin huzur ve güvenligini saglama hususunda görev ve sorumluluklarinin bilincinde can siperhane sekilde vazifesini yerine getirmekte, suç ve suçlularla etkin mücadelesini büyük bir azim ve kararlilikla sürdürmektedir. Mutlu ve huzurlu sehir Sinop’ta ben ve mesai arkadaslarim, bu ilke ve amaçlar dogrultusunda sorumluluklarimizin bilinciyle suç ve suçlularla etkin mücadelemize kararlilikla devam edecegimizi buradan ifade etmek isterim” seklinde konustu.

Tören devaminda Çukurbag Mezarligi’nda bulunan sehitlik ziyaret edilerek, görevi basinda sehit düsen güvenlik görevlilerinin ruhuna dua okundu, mezarlarina karanfil birakildi. Kutlama programinin, sehit aileleri, gaziler ve emniyet personellerinin katilimiyla mevlit okumasi ve iftar yemegi ile devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA