Igdir'da Nisan Ayinda Kar Etkili Oluyor

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlügünün yaptigi uyarilar sonrasinda Igdir genelinde yagan kar yagisi, nisan ayinin ilk gününde de devam ediyor.

Igdir'da Nisan Ayinda Kar Etkili Oluyor
Meteoroloji 16. Bölge Müdürlügü tarafindan Igdir ve çevre iller için yaptigi ulasimda aksama, buzlanma, don olayi ve çig tehlikesi uyarisi sonrasi dün gece yüksek kesimlerde kar yagisi basladi.

Bugün sehir genelinde soguk hava etkili olurken gece saatlerinde sehir merkezi dahil her yerde kar yagisi etkili oldu. Kisa sürede etkili olan kar yagisi ile birlikte sehir merkezin birçok yeri beyaza büründü. Igdirlilar mart ayinin son günlerinde kar sürprizi ile karsilasirken nisan ayinin il gününe de kar yagisi ile girdi. Sehir merkezinde karla karisik yagmur devam ederken yüksek kesimlerde de kar yagisinin devam ettigi ögrenildi. Mart ayinin baslari ile ortalarinda kar yagisina aliskin olduklarini belirten Ömer Kaban mart ayinin son gününde ve nisan ayinin ilk gününde kar yagisin sürpriz oldugunu belirterek, “Su an mart ayinin sonlarindayiz, yarin 1 nisan. Gerçekten su an kisi yasiyoruz, kis geri geldi. Türkiye’nin her yerinde ve Igdir’da her yerde kar etkili olmus. Burada da baya bir kar yagisi oldu. Mart ayi bizi yine yaniltmadi, kis ayinin neredeyse tam ortasini su an yasiyoruz. Havalar sogudu kis geri geldi. Yüksek kesimlere 30 ile 40 santim arasi su an kar yagmis. Bütün köyler bu kar yagisindan etkilenmis” dedi.

‘Çiçek açan bütün meyve agaçlari dondan etkilenebilir’

“Agaçlar tam olarak çiçek açtigi için meyve su an çiçegin içinde oldugu için bu kar yagisi da meyvelerin üzerine yagdigi için bu sikintidir. Su an hava baya soguk, don olayina çevirirse büyük ihtimalle su an hava onu gösteriyor. Don olayi olursa Allah yardim etsin, Allah bütün emekçilerin yardimcisi olsun. Bu demektir ki bütün meyve don geçirebilir. Meyve agaçlarin don geçirme risk yüzde 90 gibidir. Allah herkesin yardimcisi olsun, daha önce de bu durumlari yasadigimiz için biliyoruz. Bu soguk bu don olayi tüm meyveleri etkileyecek” dedi.

Kaynak: İHA