Aydemir Erzurum Degerlerini Gündeme Tasidi
Erzurum’un bir yüksek degerler sehri oldugu, Erzurum isminin Erzurum’dan daha ötesini ifade ettigini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Türk Milletinin durusu ve üslubunu temsil eder. Erzurum Çanakkale Ruhunu Aziziye destani ile tarihe kaydeden sehirdir. ‘ dedi

Aydemir’den Kemertas’a Vefa
TBMM’de gerçeklestirdigi basin toplantilarinda Erzurum degerlerini ülke gündemine tasimayi sürdüren Milletvekili Aydemir 13 Mart 2018’de hakkin rahmetine kavusan Dadas Sanatçi Mükerrem Kemertas’i vefatinin 5’inci yilinda rahmetle andi, ‘’Kemertas, sanatta dadasligin ifadesiydi’ nitelemesini yapti.
’Azerbaycanlilarin soykirimi günü’
Ermenilerin Azerbaycan Türklerine karsi giristikleri katliamlari ve Azerbaycanlilara karsi yürüttükleri acimasiz siyaseti telin eden, 26 Mart 1998 yilinda, Cumhurbaskani Haydar Aliyev’in bildirisi ile her yil 31 Martta düzenlenen ’Azerbaycanlilarin Soykirimi Günü’ dolayisiyla açiklama yapan Milletvekili Aydemir, ‘Azerbaycanli sehit kardeslerimize rahmet niyaz ediyoruz. ‘ dedi
Türk Dünyasi Sayin Cumhurbaskanimiza Minnettardir
Milletvekili Aydemir, ‘Azerbaycanlilar bütün Türkler, ama münhasiran Azerbaycanlilar hakikaten çok sedit ve agir zulme ugradilar. Tipki Ahiska Türkleri gibi. Tipki Dogu Türkistan’daki Türkler gibi. Çok zulme ugradilar ve Azerbaycanlilar. Çok sayida kardesimiz sehit oldu. Günahsiz insanlarimiz, çoluk çocuk, yasli kadin, genç katledildi. Bugünden dolayi onlari rahmetle aniyorum. Azerbaycan’in her bir sehidi bizim de sehidimizdir. Onlarin yüregindeki her aci bizim de acimizdir. Bütün Türk Dünyasi için geçerli olan onlar için de geçerlidir. Bütün Islam Alemi için geçerli olan onlar için de geçerli. Bütün mazlum milletler için geçerli olan onlar için de geçerlidir. Bizim medeniyetimiz bize böyle özel kodlar yüklemis ki; biz bir insan aci çekiyorsa o aciyi yüregimizde hissederiz. Niye? Çünkü biliyoruz ki hangi yöne baksan cenabi hakkin veçhini görürüz. Böyle baktigimiz için bütün insanligin acisi acimizdir. Sayin Cumhurbaskanimiz bütün mazlum milletlerin hamisi, magdurlarin sahibi ve insanlik vicdaninin sesidir bu yüzden. O sebeple Türk Dünyasi Sayin Cumhurbaskanimiza minnettardir. ‘ dedi
‘Önce insan’
AK Davanin ‘önce insan’ odakli bir hizmet üslubu, eser siyaseti takip ettigini, bunun en bariz timsalinin Cumhurbaskani Erdogan’in dünyada gipta ile izlenen yaklasimlari ve icraatleri oldugunu söyleyen Aydemir, ‘ Sayin Cumhurbaskanimiz gecesi gündüzü olmadan millet için çalisiyor. Deprem bölgesinde yaralari sariyor, ihya ve insa çalismalari yürütüyor. Her gün projeler açikliyor millet rahat etsin, huzur bulsun diye. O yüzden de Türk Milleti Sayin Cumhurbaskanimiza minnettardir. ‘ diye konustu.
Siyasi Gündem
Basin toplantisinda ülkedeki siyasi gelismelere deginen AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, papatya çayinin teskin edici özelligini anlatan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’e tesekkür ederek, "Döndü geldi kumar masasina, noter masasina oturdu, sitma diye tarif ettigi adamin yaninda pozisyon aldi. Acaba Yasar Okuyan’in tehditleri ise yaradi da onun için mi döndü oraya? Teskin edici papatya çayini içerek mi o masanin etrafina yeniden konuslandi?" diye konustu.
YSK Karari
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, CHP’nin basvurusu üzerine Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), cumhurbaskani adaylarinin bagis ve yardim toplamak için döviz hesabi açabileceklerine karar verdigini hatirlatarak, "Kemal Kiliçdaroglu, bundan birkaç ay önce Almanya’ya, Ingiltere’ye, ABD’ye gitti, oradaki fonlarla görüstügünü söyledi, iktidar olmalari durumunda oradan para aktaracagini söyledi.
Acaba o fonlardan kendilerine destek, yardim gelsin diye mi böyle bir müracaatta bulundular?" diye konustu.
CHP’nin disaridan yardim yapilsin diye böyle bir basvuruda bulundugunu anlatan Milletvekili Aydemir, "Cümle Türkiye düsmanlari orada konuslanmislar. Orada özellikle Recep Tayyip Erdogan kaybetsin diye canhiras mücadele edenler var. Acaba onlar parasal destegi rahat yapsinlar diye mi böyle bir karar aldirildi? Hakikaten ilginç buldugumun altini çiziyorum." görüsünü paylasti.
Ahmet Necdet Sezer Hatirlatmasi
Milletvekili Aydemir, 10. Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer ile görüsen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na hafizalari tazeledigi için tesekkür etti. Bu ziyaretin "Anayasa kitapçigi krizini" hatirlattigini kaydeden Aydemir, "Sayin Kiliçdaroglu, bu ziyaretle sunu da hatirlatti, eski Cumhurbaskani Sezer’in, Sayin Cumhurbaskanimizin bulundugu bir törende ramazan ayinda nispet gibi su içmesini, inanca karsi durusunu hatirladim." diye konustu.
Ahmet Necdet Sezer’in Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu’na destegini açikladigini söyleyen Aydemir, "20 yillik su ferah feza zeminde bir daha eski hale dönebilirizin isaretini verdiler. Bundan dolayi minnettarim onlara." ifadelerini kullandi.
Aksener’e Tepki
Papatya çayinin teskin edici özelligini anlatan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’e de tesekkür eden Aydemir, "Tavsiye etmek için tecrübe etmek lazim. Demek ki Meral Aksener bunu tecrübe etmis. Acaba Yasar Okuyan’in verdigi stresten dolayi papatya çayini denedi de oradan mi teskin edici özelligini ögrendi?" diye sordu.
Aydemir, "Döndü geldi kumar masasina, noter masasina oturdu, sitma diye tarif ettigi adamin yaninda pozisyon aldi. Acaba Yasar Okuyan’in tehditleri ise yaradi da onun için mi döndü oraya? Acaba o teskin edici papatya çayini içerek mi o masanin etrafina yeniden konuslandi?" sorularini yöneltti.
Aydemir’den CHP’YE kinama
Istanbul Adalet Sarayindaki odasinda terör örgütü DHKP-C üyelerince sehit edilen Savci Mehmet Selim Kiraz ile ilgili olumsuz paylasim yapan kisinin Istanbul Büyüksehir Belediyesinde görevli ve bir CHP Parti Meclisi üyesinin sekreteri oldugunu aktaran Aydemir, bundan dolayi CHP’yi kinadigini ifade etti.
Aydemir, "DHKP-C’li teröristler kimi destekliyor? Kiliçdaroglu’nu, Millet Ittifaki’ni destekliyor. Cumhuriyet savcimiz makaminda katledildi. Katledilmesine methiyeler düzen CHP’liler var. Siz bunlarla beraber mi olacaksiniz?" degerlendirmesinde bulundu.
