Akbaba Operasyonu'nda Ödemis Belediyesi'nde Çalisan 2 Kisi Gözaltinda Alindi

Izmir’in Ödemis ve Tire ilçesinde, aralarinda adliye çalisanlarinin da bulundugu mafya tipi yapilanma üyelerine düzenlenen ’Akbaba Operasyonu’nda gözaltina alinan süphelilerden 9 kisi tutuklandi. Öte yandan operasyonda, Ödemis Belediyesi’nde çalisan 2 kisinin de gözaltina alindigi, çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest kaldigi ögrenildi.

Akbaba Operasyonu'nda Ödemis Belediyesi'nde Çalisan 2 Kisi Gözaltinda Alindi


Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, özellikle ihaleye fesat karistirma suçu basta olmak üzere; magdur edilen sahislara yönelik silahli tehdit ve siddet uygulayan, nitelikli yagma ve santaj yapan, kasten yaralama suçu isleyen, örgüt bünyesinde açik veya gizli is bölümü bulunan, hiyerarsik yapiya sahip, aile tipi mafya yapilanmasina 28 Mart günü operasyon gerçeklestirdi. Liderligini K.A.’nin yaptigi suç örgütünü çökertmeye yönelik harekete geçen polis, 28 Mart sabahi saat 07.00 siralarinda Izmir’in Ödemis ve Tire ilçeleri ile Manisa ilinde bulunan 24 ikamet, 5 is yeri ve 16 araca es zamanli operasyon gerçeklestirdi. Polis Özel Harekat Timleri tarafindan da destek verilen, 54 ekip ve 135 personelin katilimiyla gerçeklestirilen operasyonda, aralarinda Ödemis Adliyesinde görevli Sulh Hukuk Satis Müdürü ve zabit katibinin de bulundugu 18 hedef süphelinin tamami gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda; 3 tabanca, 4 tüfek, çok sayida tabanca fisegi ve tüfek kartusu, bir miktar kokain ve esrar maddesi ile çok sayida senet, imza beyannamesi, tapu örnegi, çek, makbuz ve doküman ele geçirildi.

Adliye çalisanlari kimlikleri desifre etmis

Operasyon çerçevesinde gözaltina alinan Ödemis Adliyesinde görevli Sulh Hukuk Satis Müdürü S.C. ve Zabit Katibi A.Y.’nin, adliyedeki önemli ihale dosya bilgilerini çete üyelerine önceden bildirdigi, ihaleye katilanlarin kimliklerini desifre ettigi ve bu yöntemle çete üyelerinin ihaleye gireceklere baski ve tehdit uygulayarak ihaleleri elde ettikleri ögrenildi.

Ödemis Belediyesi çalisanlari da gözaltinda

Öte yandan operasyonda Ödemis Belediyesi çalisani L.A. ve C.A.’nin da gözaltina alindigi ögrenildi. Çalisanlarin mafya yapilanmasiyla iliskisi oldugu ögrenilirken, süphelilerin suç örgütüne bilgi aktardigi ortaya çikti.

9 tutuklama

Emniyetteki islemleri tamamlanan 18 süpheli, Ödemis Adliyesine sevk edildi. Süphelilerden 3’ü savciliktan serbest kalirken, 6 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Mahkemeye çikarilan süphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ödemis Belediyesi çalisani L.A. ve C.A.’nin da adli kontrol sartiyla serbest kaldigi ögrenildi.
Kaynak: İHA