Bakanlik Tahsis Ettigi Arsaya, Salihli Belediyesi Cemevi Yapacak

Manisa’nin Salihli ilçesinin MHP’li Belediye Baskani Zeki Kayda, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin ilçeye bagli Kabazli Mahallesine tahsis ettigi 5 dönümlük alana Cemevi yapilacagini söyledi.

Salihli Belediye Meclisi, Mart ayi meclis toplantisini belediye meclis salonunda gerçeklestirdi. Belediye Baskani Zeki Kayda baskanliginda gerçeklestirilen toplantida meclis 4 gündem maddesini görüsüp karara bagladi. Yoklama ve geçmis meclis kararlarinin dagitildigi toplantida konusan Baskan Kayda, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin Salihli’ye tahsis ettigi alana Cemevi yapacaklari müjdesini verdi. Baskan Kayda, “Kabazli Mahallemize, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizca tahsis edilen 5 dönümlük alana Cemevi insa ederek bu bölgedeki vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Hayirli olsun” dedi.



Halk ekmek fabrikasi üretime basliyor

Salihli Belediyesi’nin baslattigi çalismalarla yapimlari tamamlanan Kurtulus ve Gümüsçayi Pazaryerlerinin kisa zamanda hizmete açilacagini belirten Baskan Kayda, Kurtulus Pazaryerinin Cumartesi günü, Gümüsçayi Pazaryerinin ise Cuma günü hizmet verecegini söyledi.

Salihli Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden olan Halk Ekmek fabrikasinda deneme üretimine basladiklarini vurgulayan Baskan Kayda, çok yakinda fabrikada ekmek üretmeye baslayacaklarini söyledi.



Salihli Imar Planina Esas Mikrobölgeleme Etüt Raporu hakkinda bilgiler veren Baskan Kayda, “Belediye Meclisi’mizden 2015 yilinda aldigimiz yetkiyle Iller Bankasi’nin hazirlayip Nisan 2017 yilinda Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizca onaylanan 8 ciltlik “Salihli Imar Planina Esas Mikrobölgeleme Etüt Raporu” çerçevesinde Salihli merkeze iliskin 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Planina ait plan notlarinin Imar Komisyonumuzda görev alan meclis üyelerimiz ve tüm paydaslar ile hassasiyetle degerlendirilerek yenilenmesi büyük önem tasimaktadir” dedi.

Kaynak: İHA