Çeyizlerini Depremzedelere Bagisladilar

Kastamonu – Kastamonu’nun Daday ilçesinde görev yapan ögretmenler, çeyizlerini depremzedelere gönderdiler. Ögretmenler, evlerinde yaptiklari çesitli yiyecekleri de yardim panayirinda satarak gelirini depremzedelere bagisladi.

Çeyizlerini Depremzedelere Bagisladilar
Kahramanmaras merkez üslü depremlerden etkilenen 11 ilde yaralarin sarilmasi için çalismalar sürerken, farkli sehirlerde yasayan vatandaslar ise depremzedeler için seferber olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü koordinasyonun Kastamonu’da depremzedeler için yardim kampanyasi düzenlendi.

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Daday Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen yardim panayiri yogun ilgi gördü. Depremzede vatandaslarin yaralarinin sarilmasi için Daday Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen yardim panayirinin açilisini Daday Kaymakami Aysegül Yildirim ve Daday Belediye Baskani Hasan Fehmi Tas yapti. Yardim panayirinda ögretmenler ile veliler, evlerinde yaptiklari çesitli yiyecek, kurabiye, pasta, kek gibi ürünleri yardim panayirinda satisa sundu. Ayrica ögretmenler, evlerindeki çeyizlerini de depremzedelere gönderilmek üzere yardim kampanyasina bagisladi. Yardim panayirinda satisa sunulan ürünlerden elde edilecek gelir, depremzedelere gönderilecek.

Düzenlenen yardim panayiri ile ilgili bilgi veren Daday Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Cihan Basmacigil, “Daday Anadolu Imam Hatip Lisesi olarak depremzedeler için yardim panayiri düzenledik. Burada ögretmenlerimiz tarafindan evlerinde yapilan çesitli yiyecekler getirildi.

Ayrica ögretmenlerimiz, sandiktan aldiklari çeyizlerini yine yardim panayirina getirdiler. Yemeni, lif, esarp gibi çeyizlerin içerisinde malzemeler bulunuyor. Bizlerde bugün ögretmenlerimizin getirdigi bunlarin satislarini yapip gelirlerini depremzedelere gönderecegiz” dedi.

Kaynak: İHA