Tamirhane'ye Iliskin Fikirler Tasarima Dönüstü

Nilüfer Kent Konseyi’nin tüketim kültürüne karsi onarim kültürünü desteklemek hedefiyle gelistirdigi Tamirhane’nin, mekânsal tasarimi, farkli kesimlerden bireylerin beklentileri çerçevesinde yapildi. Sivil ve esnek bir sekilde yapilan tasarimlar, Nilüfer Belediyesi yönetimiyle paylasildi.

Tamirhane'ye Iliskin Fikirler Tasarima Dönüstü
Nilüfer Kent Konseyi’nin, dogayla uyumlu döngü olusturarak iklim kriziyle mücadeleyi hedefleyen bir fikir olarak gelistirdigi ve Nilüfer Belediyesi’nin destekledigi Tamirhane projesinin olgunlasmasina yönelik yeni adimlar atiliyor. Ihsaniye Mahallesi’nde yer alan Tamirhane’nin mekânsal tasarimi için gerçeklestirilen çalistaylar sona erdi. Mahalle sakinleri, ögrenciler, bölge esnafi, akademisyenler, sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari gibi kentin her kesiminden katilimcilarla gerçeklestirilen çalistaylarda ortaya çikan beklenti, öneri ve fikirler Tamirathane çalistayinda ele alinarak, tasarima dönüstü. Gönüllü ekipler tarafindan sivil ve esnek bir anlayisla yapilan 4 farkli tasarim, ilk olarak Nilüfer Belediyesi yönetimine sunuldu. Estetik kaygilardan öte ihtiyaçlara cevap verecek nitelikteki tasarimlar, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari, Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas ile Genel Sekreteri Emre Karagöz’ün de yer aldigi bulusmada, detaylariyla birlikte paylasildi. Sunumlari dikkatle dinleyen katilimcilar, görüs ve önerilerini dile getirdi. Tasarimlarin her birinin degerli oldugunu belirten Baskan Turgay Erdem, emegi geçen herkese tesekkür etti.

Nilüferlilere de yapilacak sunumlarin ardindan, beklentileri en iyi sekilde karsilayan, etkilesime açik ve çevresiyle bütünlesen tasarim, Tamirhane’de uygulanacak.
Kaynak: İHA