Gediz'de Bagislanan Canli Hayvanlarin Etleri Kavurma Yapilip Deprem Bölgesine Gönderildi

Kütahya’nin Gediz ilçesinde depremzedeler bagislanan canli hayvanlar kavurma yapilarak deprem bölgesine gönderildi.

Gediz'de Bagislanan Canli Hayvanlarin Etleri Kavurma Yapilip Deprem Bölgesine Gönderildi
Gedizli hayirsever vatandaslar tarafindan bagislanan 59 küçükbas ve 1 büyükbas canli hayvan belediye mezbahasinda kesildi. Daha sonra gönüllü esnaflar tarafindan kavurma yapilarak depremzedelere gönderildi.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7.7, 7.6 ve 6.4 büyüklügündeki depremlerin ardindan Gediz Belediyesi tarafindan baslatilan yardim kampanyasi araliksiz devam ediyor. Depremin hemen ardindan belediye tarafindan bölgeye çok sayida is makinesi ile arama kurtarma ekibi ve çok sayida yardim malzemesi yüklü tir gönderildi. Baslatilan yardim kampanyasina bugüne kadar vatandaslar büyük destek verirken, toplanan yardimlar AFAD koordinesinde deprem bölgelerine ulastirildi.

Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak vatandaslar tarafindan 59 küçükbas ve 1 büyükbas hayvan bagislandigini, bagislanan hayvanlarin veteriner hekim kontrolünde Gediz Belediyesi mezbahasinda kesilip; gönüllü esnaflarimiz tarafindan kavurma yapilip vakumlanarak saglikli bir sekilde depremden etkilenen bölgelere yollandigini söyledi.



Ilçe halkinin depremde etkilenen vatandaslar için hep birlikte yardim için kenetlendigini ifade eden Baskan Akçadurak, “Bu zor günleri hep birlikte asacagiz ilk günden beri tek yürek olan, ilçe halkimiza, esnaflarimiza küçük büyük katki saglayan tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA