Depremzedelere Su Ve Toplu Tasima Ücretsiz

Tokat’ta misafir olan depremzedeler sehir içi toplu tasima ulasimi ile kaldiklari konutlarda su hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Depremzedelere Su Ve Toplu Tasima Ücretsiz
Kahramanmaras merkezli büyük depremlerin ardindan evleri oturulamaz hale gelen vatandaslardan yaklasik 14 bini Tokat’a yerlesti. Kent merkezinde ikamet eden 8 bine yakin misafir depremzedenin hayatini kolaylastirma adina Tokat Belediyesi Meclisi karar aldi. Misafir Kart adiyla yürürlüge giren uygulama ile depremzede vatandaslar sehir içi toplu tasima araçlarina ücretsiz binebilecek. Ayrica il merkezinde misafir olan depremzedelerin kaldiklari konutlarda su hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

“7 bin 982 depremzede kardesimize yönelik kararlar aldik”

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, il merkezinde ikamet eden depremzedelerin belediyeye basvurduklari takdirde bu hizmetlerden faydalanabilecegini ifade ederek, “Tokat Belediye Meclisi olarak Tokat merkezde misafir ettigimiz 7 bin 982 depremzede kardesimize yönelik kararlar aldik. Bu kararlardan bir tanesi de gerek kiraci olarak gerekse bir yakini tarafindan misafir edilen veya bir baskasi tarafindan ev tahsis edilen bütün depremzede kardeslerimizin su ihtiyaçlarini ücretsiz olarak karsilayacagiz. Belediye sinirlari içerisinde geçici olarak ikamet misafirimiz ayrica toplu tasima araçlarindan ücretsiz olarak yararlanabilecek. AFAD tarafindan verilen belgeye sahip olan depremzedeler, belgeleri ile birlikte Tokat Bürosuna sahsen basvurarak bu hizmetten faydalanmaya baslayacak” dedi.

Kaynak: İHA