Ekmek Arasi Karagözle Hacivat

Tokatli usta köfteci, 25 yildir her Ramazan ayinda köfte sonunda Karagöz-Hacivat gölge oyunu sergiliyor, lezzetli köfteleriyle meshur usta gölge oyununda ki yetenegiyle de begeni topluyor.

Ekmek Arasi Karagözle Hacivat
Tokat’ta Gazi Osman Pasa Bulvarindaki lokantasinin üst katinda dede meslegi olan köftecilik alt katinda ise kendi meslegi olan oyunculugu bir arada bulusturan Tiyatro Sanatçisi Kemal Atangür, 36 kisilik Münir Özkul Oda Tiyatrosu’nda Cuma aksamlari Hacivat-Karagöz gölge oyununu perdeye yansitiyor. "Ekmek arasi tiyatro" sloganiyla her hafta sanatseverlerle bulusan Atangür, haftada bir gün Karagöz-Hacivat oyunu bir gece de tiyatro oyunu sergiliyor.

1998 yilindan bugüne kadar Karagöz-Hacivat oyununu sergiledigini ifade eden Atangür, ”Her cuma mutlaka gösterilerimiz oluyor. Tokat’ta Hacivat-Karagöz oyununu seven bir kesim var. Lokantacilik baba meslegimiz hatta dedemizden gelen bir meslek, ben babamdan devir aldiktan sonra kendi meslegim ile birlestirdim ve bu sekilde devam ettim. Adina ise "Ekmek arasi tiyatro" slogani ile mottomuzu olusturduk” diye konustu.

Daha önce lokantaya gelmemis olan insanlarin asagida tiyatro salonu oldugunu duyunca sasirdiklarini belirten Atangür, ”Yukari katta midelerimiz, asagi katta ise ruhlarimiz doyuyor. Daha önce lokantamiza gelmemis olan insanlar alt katta küçük oda tiyatrosunun oldugunu duyunca çok sasiriyorlar. Her cumartesi günleri de tiyatrolarimiz oluyor ve bu sayede burada devam eden bir sanat ortami var. Salonumuz 36 kisiliktir ve salonumuza Münir Özkul adini verdik. Münir Özkul’un Türk tiyatrosuna yaptigi katkilardan dolayi adinin yasatmak için bu küçük salonumuza bu ismi verdik” diye konustu.

Tokat’ta tek oldugunu belirten Atangür, ”Bu durum Tokat’ta bir ilk olmakla birlikte bölgede de bir ilk olma özelligine sahiptir. Biz 25 sene önce burayi açtigimizda Istanbul’da dahi oda tiyatrosu kavrami yoktu. Oda tiyatrosu kavrami çok az bilinen bir seydi, biz bu isi tanitip devam ettirdik" diye konustu.

Kaynak: İHA