Isparta'da 200 Depremzedeye Ramazan Ayi Boyunca Iftar

Isparta’da 17 yil önce kurulan El Ele Dernegi, gönüllü ekibi ile birlikte Isparta’da bulunan depremzede vatandaslara iftar yemegi düzenledi. Günde yaklasik 150 ile 200 depremzedeyi iftar yemeginde bulusturan El Ele Dernegi, Ramazan ayi boyunca depremzedelere iftar yemegi verecek.

Isparta'da 200 Depremzedeye Ramazan Ayi Boyunca Iftar
El Ele Dernegi Kurucu Baskani Canan Aydin, "Depremin ertesi gününden itibaren depremzedelere kiyafet ve gida yardimi ile basladik. Sonrasinda önümüzde Ramazan ayi var, iftar davetleri yapalim; onlarla ayni sofralarda oturalim, acilarini paylasalim dedik ve bu amaçla yola çiktik. Bugün geldigimiz noktada günde 150-200 depremzedeye iftar yemegi veriyoruz. Bizimle beraber olmaktan onlar da çok mutlu, biz de çok mutluyuz" dedi.

Kahramanmaras’tan Isparta’ya gelerek dernegin iftar yemegine katilan depremzede Veysel Kurtal, deprem aninda yasadiklarini anlatti. Kurtal, "O an çok zordu, düsmanimin bile basina gelmesini istemedigim anlardi. Kendimizi zor disari attik. Küçük kiyamet gibiydi. Allah’in takdiri öyle oldu ama kimsenin yasamasini istemeyiz" dedi.

Depremin büyüklügünü gün dogdugu an fark ettiklerini söyleyen Kurt, "Bütün illerimizde olan ve bizim gibi depremi yasayan insanlarin silinmez anlari vardir. Çekirdek ailemizde çok sükür bir sey yok ama esimizde dostumuzda oldugu gibi bizlerde de kayip var. Hepsine Allah rahmet eylesin. O ani umarim bir daha yasamayiz. Biz önceden Van, Izmir depremlerini televizyonda görüp üzülüyorduk ama insanin basina geldigi zaman farkli oluyormus" diye belirtti.

Isparta’ya ilk geldigi zamanlarda KYK yurdunda kaldiklarini dile getiren Kurtal, "Dernegin yakin bir yerde ev tutup burada yasamaya karar verdik. Yasadigimiz sehrin yapilandirmasi bitene kadar bir iki yil daha buradayiz. Bugün de El Ele Dernegine geldik, iftarimizi yaptik. Ramazan ayi bitene kadar gelip yemegimizi yiyebilecegimizi söylediler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA