Antakya Medeniyetler Korosu, Adana'da Depremden Sonra Ilk Kez Seyirci Karsisina Çikti

Hatay’da yasanan depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, ‘Seyhan’dan Asi’ye el birligi’ konseriyle Adana’da depremden sonra ilk defa seyirciyle bulustu.

Antakya Medeniyetler Korosu, Adana'da Depremden Sonra Ilk Kez Seyirci Karsisina Çikti


Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’in Antakya ilçesinde bulunan Antakya Medeniyetler Korosu’nun 7 üyesi hayatini kaybetti. Koronun birçok üyesi de enkazdan sag kurtarildi. 2007 yilinda kurulan ve kadrosunda farkli dil, din ve etnik kökenden birçok amatör sanatçiyi barindan Antakya Medeniyetler Korosu, ‘Seyhan’dan Asi’ye el birligi’ temali konserini Adana’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçeklestirdi.

"7 arkadasimiz için, Hatay ve Adana için söyleyecegiz"

Antakya Medeniyetler Korosu Sefi Yilmaz Özfirak, konser öncesi yaptigi konusmasinda, ”Bu degisik bir duygu, Seyhan Nehri’nden Asi Nehri’ne bir gönül köprüsü olusturuldu ve Adana’daki sivil toplum örgütleri ve çok degerli dostlar bizi ayaga kaldirmak için, Hatay’a dokunmak için Medeniyetler Korosu’nu davet ettiler. Bizim ilk konserimiz, ilk defa seyirci karsisinda çikiyoruz. Bugüne kadar hep televizyon karsisinda çiktik, ama bugün ilk defa seyirci karsisina çikiyoruz. Bunun heyecanini yasiyoruz. Içimiz buruk tabi ki, 7 arkadasimiz vefat etti. Onlar için söyleyecegiz, Hatay, Adana için söyleyecegiz. Bu süreci biraz baslangiç olarak görüyoruz. Bize en yakin yer Adana oldugu için bize kucak açtiklari için sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA