Tosya'da Son 3 Yilda 250 Bina Yikidi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 3 yilda atil durumda bulunan ve tehlike olusturan yaklasik 250 metruk bina yikildi.

Tosya'da Son 3 Yilda 250 Bina Yikidi
Tosya Belediyesi ilçede tehlike olusturan atil vaziyetteki binalari yikmaya devam ediyor. Ilçede 3 yil içerisinde metruk halde bulunan yaklasik 250 binanin yikimi gerçeklestirildi.

Belediye Baskani Volkan Kavakligil, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, "Ülkemizi derinden etkileyen ve ’asrin felaketi’ olarak gördügümüz Kahramanmaras depremi sonrasinda Belediyemiz Fen Isleri Müdürlügü çalisanlari ve teknik elemanlari ile ivedi olarak bir toplanti gerçeklestirdik. Yapilan toplantidan ilçemizde atil vaziyette bulunan metruk binalari masaya yatirdik. Son 3 yil içinde ilçemizde 250’ye yakin metruk binanin yikim islemini gerçeklestirdik. Su an ilçede 150’ye yakin yikim karari beklenen metruk binanin tespitini yaptik. Bunlarin 60’a yakini tescilli bina oldugu için yikim islemleri zaman almakta. Fakat, geriye kalan metruk binalar hizli bir sekilde yasal prosedürleri tamamlandiktan sonra yikimi gerçeklestirilecektir" dedi.

Ilçede tehlike arz eden evler için yikim karari aldiklarini belirten Belediye Baskani Volkan Kavakligil, "Ilçemizin dokusunu yenilemek amaciyla kullanilmayan harabe olmus, can ve mal güvenligi açisindan tehlike arz eden eski yapilari tespit edip yikim karari ile ilgili yasal süreç ve yazismalari tamamladiktan sonra yikim islemlerini gerçeklestiriyoruz" diye konustu.

Tosya ilçesini imar açisindan hem genisletmek hem de sehri görüntü kirliliginden kurtarmak için bu çalismalara devam ettiklerini ifade eden Baskan Volkan Kavakligil, maili-i inhidam çalismalarinin temel amacinin ilçeyi görüntü kirliliginden kurtarip güzellestirmek oldugunu kaydetti.

Baskan Volkan Kavakligil ayrica yikimin Fen Isleri Müdürlügü tarafindan gerçeklestirildigini ve çalismalar esnasinda kendilerine destek veren mahalle sakinlerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA