Gazipasa'da 18 Mart Sehitleri Anma Günü Töreni

Gazipasa’da 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayisiyla tören düzenlendi.

Gazipasa'da 18 Mart Sehitleri Anma Günü Töreni
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yildönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydani’nda resmi tören düzenlendi.

Törene Gazipasa Kaymakami Orhan Altun, Cumhuriyet Savcisi Ibrahim Sakin, Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, ögretmen ve ögrenciler ile vatandaslar katildi.

Gazipasa Kaymakamligi çelenginin Atatürk büstüne sunulmasiyla baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konusma ise, Jandarma Astsubay Üstçavus Halil Kapusuz tarafindan yapildi. Kapusuz, “Bugün burada vatanina göz diken düsmanlarina karsi en güç sartlarda savasarak ölümlerin en büyük mertebesine ulasan aziz sehitlerimizi anmak, onlarla övünmek, onlarla Türk milletinin ölümsüzlügünü bir defa daha dünyaya haykirmak ve ebedilesen adlari önünde saygiyla egilmek için toplanmis bulunuyoruz” dedi.

“Türk’ün ulusal mücadele tarihine altin harflerle yazilan Çanakkale Zaferi’nde ve mukaddes vatanimiz için canlarini seve seve feda eden sehitlerimizin sehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yasamaktayiz” diyerek konusmasini sürdüren Jandarma Astsubay Üstçavus Halil Kapusuz, söyle devam etti:

“Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasinin yasandigi, güç dengelerinin tamamen degistigi, olaylarin akisi üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif rol oynadigi ve de kurtulus mücadelemizin ilk mesalesinin tutusturdugu yüce Türk milletinin baskomutanimiz Kemal Atatürk önderliginde kahramanlik ve fedakarliklarin zirve noktasina ulastigi bir prestij ve azmin mücadelesi olmustur. Tarih boyunca gurur, inanç ve istekle mücadele ederek su anlasan katan bir devir açip bir devir kapayan, Milletin sinesinde ölümsüzlesen, Kalplerin imanla ve sorumluluk askiyla dolu olarak vatan ve hürriyet ugruna Pilevne, Dumlupinar, Çanakkale, Sakarya, saymakla bitmez daha nice vatan topraginda canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimiz rahmet ve minnetle aniyoruz. Bagimsizligimizi ve hürriyetimi sehitlerimize borçluyuz. Sehitler olmayan bir ülkenin geçmisi olmadigi gibi gelecegi de olamaz. Biz de aziz sehitlerimizin biraktigi eserleri sonsuza kadar yasatacagimiza söz veriyoruz. Andolsun ki dünya var oldugu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir. Sizleri hayatimiz boyunca severek ve sizlere layik olmak için ömrümüzü feda etsek, yine de hakkinizi ödeyemeyiz. Aziz sehitlerimiz. Sizler bayragimiza renk oldunuz, bu topraklari kanlarinizla sulayarak bizlere vatan yaptiniz. Ölümsüzlesen adlariniz tarihe yazildi. Bugün gönlümüzde olusan duygu; yas ve üzüntü degil, gururdur iftihardir, mutluluktur. Sizler ölmediniz daima içimizde yasayacaksiniz. Ruhlariniz sad olsun. Kutsal vatan topraklarini, canlari pahasina müdafaa ederek sehitlik mertebesine ulasan aziz sehitlerimiz, yattiklari yerlerde sunu hissetmelidir ki; temiz kanlariyla sagladiklari kutsal vatan topraklari, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Türk gençligi ve tüm Türk ulusu tarafindan en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.”

Cumhuriyet Meydani’nda yapilan resmi törenin ardindan Antalya Büyüksehir Belediyesi Gazipasa Kültür Merkezi’nde anma programi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Gazipasa Fen Lisesi tarafindan hazirlanan 18 Mart Tratoryosu, salonda bulunanlar tarafindan ilgiyle izlendi.

Programin ardindan protokol üyeleri tarafindan Korubasi Mahallesi Canavarcik Mezarligi’nda iehit Süleyman Gür’ün ve Beyobasi Mahallesi Karakisik Mezarligi’nda sehit Ahmet Sen’in kabirleri ziyaret edildi. Kabirleri sulayip, çiçek birakan protokol üyeleri, sehitler için dua etti.
Kaynak: İHA