Sinop'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü

Sinop’ta, "18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 108. yildönümü anma programi çerçevesinde Deniz Sehitligi Aniti’nda çelenk sunma töreni gerçeklestirildi.

Sinop'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü
Sinop Deniz Sehitleri Aniti önünde çelenk sunma töreniyle baslayan program, saygi durusu ve askerler tarafindan 3 el saygi atisinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Törene Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, Sinop Belediye Baskan Vekili Aydin Hakan Sönmez, Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Il Jandarma Komutani Ferhat Kuran, kamu kurum ve kurulus müdürleri ile ögrenciler katildi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konusan Sinop Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mehmet Özgen, “Bugün, Çanakkale’nin geçilemeyecegini, misaki milli sinirlarimiza dokunulamayacagini, vatanimizin parçalanamayacagini tüm dünyaya haykirdigimiz gündür. Vatanimizin bagimsizligi ve bütünlügünü korumak ugruna canlarini seve seve feda eden, Asya’da, Afrika’da, yavru vatan Kibris’ta, Kore’de, güney doguda, yurdumuzun dört bir yanindaki sehitliklerde yatan sehitlerimizin ve savas sartlari geregi bilinmeyen yerlerde yatan kahraman sehitlerimizin ayni günde ve görkemli sekilde anilmasi için belirlenmis sehitleri anma günüdür” ifadelerini kullandi.

Tören sonunda Vali Karaömeroglu, sehitlik ani defterini imzalayarak Türkiye’nin bagimsizligi ugruna canini feda eden tüm sehitlere rahmet diledi. Anma programi, gün içinde farkli etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA