Muradiye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Programi

Van’in Muradiye ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü programi çesitli etkinliklerle kutlandi.

Muradiye'de 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Programi
Hükümet Konagi önündeki Atatürk büstünde ilçe protokolünün katilimiyla çelenk sunma töreni ile baslayan kutlama program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile sona erdi. Daha sonra Ilçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen ikinci program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Cumhuriyet Ortaokulu ögretmenleri ile ögrencileri tarafindan düzenlenen, günün anlam ve önemini belirten konusmalarin yapildigi ve siirlerin okundugu programda, sinevizyon ve oratoryo gösterisi devam etti. Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan hosaf ve ekmek ikrami ile devam eden program Muradiye Belediyesi tarafindan hazirlanan hediyeler Muradiye Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan tarafindan takdim edildikten sonra erdi.

Muradiye Kaymakamligi, Belediye Baskanligi ve Ilçe Müftülügü tarafindan Muradiye Merkez Camii’nde mevlit programi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve kasidelerle devam eden program okunan dua ile sona erdi. Son olarak sehit yakinlarina yemek ikram edildikten sonra sehit kabirleri de ziyaret edildi.
Kaynak: İHA