Jandarmadan Erkeklere 'Kadina El Kalkmaz' Egitimi

Aksaray’da kadina yönelik siddetin önlenmesi amaciyla çesitli çalismalar yapan jandarma ekipleri, erkeklere yönelik “Kadina El Kal-Ka-Maz!” egitimi veriyor.

Jandarmadan Erkeklere 'Kadina El Kalkmaz' Egitimi
Kadina yönelik siddetin önlenmesi amaciyla birçok çalisma yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi ekipleri, ilçe, belde ve köylerde ev ve is yerlerini ziyaret ederek erkeklere yönelik bilgilendirme yapiyor. Kirsal alandaki tüm vatandaslara ulasan jandarma ekipleri, “Kadina el kalkmaz” pankarti ve bilgilendirme brosürü ile erkeklerde farkindalik olusturuyor. Özellikle kadin astsubaylarin görev aldigi egitim faaliyetinde kadinlara da ulasan jandarma ekipleri kadinlara da Kadin Destek (KADES) uygulamasi hakkinda bilgiler veriyor. KADES programinin cep telefonuna indirilmesi, uygulamanin cep telefonuna indirildikten sonra nasil kullanilacagi ve sagladigi kolayliklar hakkinda bilgilendirme yapan jandarma ekipleri, kadinlara da özel brosürler dagitarak bilgilendirdi.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Kadina yönelik siddetle mücadele çerçevesinde bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkindalik faaliyetlerimize araliksiz devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA