Ramazan'da Deprem Bölgesi Hassasiyeti

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, deprem bölgesinde yaralarin sarilmasi için ilk günden itibaren hummali çalismalar yapildigini hatirlatarak, bölgeye yönelik hassasiyetin Ramazan ayinda da devam etmesi gerektigini söyledi. Baskan Aktas, Bursa’da iftar programlari ve erzak kolisi yardimi planlayan tüm ilçe belediyeleri ve hayirseverlerin planlarini yaparken, deprem bölgelerini de ihmal etmemesini istedi.

Ramazan'da Deprem Bölgesi Hassasiyeti


Bursa Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nin Mart ayi olagan toplantisi Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in baskanliginda yapildi. Toplantinin açilisinda konusan Baskan Aktas, depremlerin yaralarini sarmak için yogun bir çaba harcadiklarini, Sanliurfa’daki sel baskinlari için de ekip gönderdiklerini ancak agirlikli olarak Hatay’a odaklandiklarini kaydetti.

Basta Büyüksehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin de bölgede önemli çalismalar yaptigini dile getiren Baskan Aktas, “Özellikle Ramazan ayinda deprem bölgesi için özel bir hassasiyet bekliyoruz. Iftar organizasyonlari ve erzak dagitimi gibi konulari deprem bölgesi merkezli düsünerek hareket etmekte gerçekten fayda var. Mutlaka tüm ilçelerimizin Ramazan’a özel planlamalari olacaktir, ama erzak dagitimlari ile alakali, iftar organizasyonlari alakali bölgeyi ihmal etmeyelim. 5 kisilik, 10 kisilik, 50 kisilik, 100 kisilik hiç problem degil. Oralarda daha fazla ihtiyaç sahibi var. Dolayisiyla oralari düsünmekte fayda var diye düsünüyorum” diye konustu.



Istifalar basladi

14 Mayis’ta yapilacak seçimler öncesi Büyüksehir Belediyesi Meclis üyeleri arasindan 28. dönem milletvekilligi adayligi için istifalar basladi.

AK Partili Ahmet Yildiz, Murat Demir, Mihrimah Kocabiyik, Süleyman Çelik, Hicran Baskök ve Mürsel Durmaz, CHP’li Erkan Dönmez, Gürkan Esen, Sahin Sevinç ve Zafer Yildiz, MHP’den de Ayhan Önal ve Ahmet Eraslan meclis üyeligi görevlerinden istifa etti. Baskan Aktas, 4 yildir birlikte Bursa için hizmet ürettikleri meclis üyelerine tesekkür edip, bundan sonraki yasamlarinda basarilar diledi.

Ahmet Yildiz’in istifasiyla bosalan Meclis Baskanvekilligi görevine yapilan gizli oylamayla Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz seçildi. Mihrimah Kocabiyik’in yerine de Imren Çavusoglu encümen üyeligine seçildi.
Kaynak: İHA