AK Parti'de Milletvekili Aday Adayligi Basvuru Süresi Uzatildi

AK Parti Denizli Il Baskanligi’nda 14 Mayis 2023 tarihinde yapilacak olan 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimleri için milletvekili aday adayligi basvurulari uzatildi, temayül tarihi belli oldu.

AK Parti'de Milletvekili Aday Adayligi Basvuru Süresi Uzatildi


AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör’ün yaptigi açiklamada; "14 Mayis 2023 yilinda yapilacak olan Genel seçimlerde Milletvekili Aday Adayligi basvurularinin gerçeklesmesi için AFAD’a bagis yapma zorunlulugu bulunuyor. Milletvekili adaylik basvurusu Ak Parti Genel Merkezi’ne veya Il Baskanliklarina alindi belgesi karsiliginda, bizzat yapilacak" Ifadeleri yer aldi. Güngör ayni zaman 28. Dönem Milletvekili Aday Adayligi basvurularinin 22 Mart 2023 Çarsamba günü saat 17.00’a kadar uzatildigini açiklarken, Teskilat Temayül Yoklamasinin da 25 Mart 2023 Cumartesi günü 10.00 -16.00 saatleri arasinda Denizli Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde yapilacagini belirtti.



Rakamlari açiklayan Il Baskani Güngör; “Türkiye yüzyilinin baslangici olacak 14 Mayis seçimleri için basvuruda bulunacak olan tüm vatandaslarimiza simdiden basarilar diliyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla bu yil bir farklilik olusturuldu. Milletvekili Aday Adayligi Basvurusu yapacak vatandaslarimiz için AFAD’in Deprem Yardim Kampanyasina Erkek aday adaylarin 20 bin TL, kadin ve 18-30 yas arasi genç aday adaylarin 10 bin TL, engelli aday adaylarinin ise 5 bin TL bagis yapmasi gerekiyor” ifadeleri kullandi.
Kaynak: İHA