Önce Kazazede, Sonra Depremzede Oldu Açiklamasi 'Yuvasi Sapasaglam'

Depremin birçok can kaybi ve yikimlara yol açtigi Osmaniye’de, bir caminin minaresi de agir hasar aldi ancak bir leylegin yuvasi yikilmadan kaldi. Iki kez trafik kazasi nedeni ile elektrik direklerindeki yuvasi yikilan ve bu kez deprem nedeniyle agir hasar alan cami minaresi yikilacagi için evsiz kalacak olan göçmen leylegin yuvasinin tasinarak kurtarilmasi istendi.

Önce Kazazede, Sonra Depremzede Oldu Açiklamasi 'Yuvasi Sapasaglam'
Osmaniye’de Sakarcalik köyüne 36 yil önce gelen iki kez direkte yaptigi evinin trafik kazasi yasanmasi nedeni ile en son depremde hasar alan cami minaresine tasiyan leylegin yuvasi da yok olacak. Köyün simgesi haline gelen ve yöre sakinleri tarafindan sevilen leylegin yuvasinin saglikli bir yere tasinmasinin ardindan agir hasar alan minarenin yikilmasi istendi. Firtinalarda zarar görmeyen, son depremlerde de sapasaglam kalan yuvanin saglamligi ise dikkat çekti.

"Yuvanin kurtarilmasini istiyoruz"

Tarihi evi hasar alan köy sakini Izzet Gedik, "Bu yuva elektrik diregindeydi ve tir çarpti o zaman yikildi, buraya yuva yapti. Minare agir hasar aldi ama yuva yikilmadi. Bu yuvanin mimari saglam. Yuvanin kurtarilmasini isteriz, onu çok seviyoruz. Subat ayinda göçle geldi ve depremde buradaydi" dedi.



Leylegin azmi ve yuvanin saglamligi köylülerin gururu

3 dönem mahallede muhtarlik yapan Vasfi Koca da, "Leylegimiz misafirimiz, bizim köyün sembolü. bizim evlatlarimizdan hiç farki yok. Ne yazik ki bu depremde onlar da zarar gördü. Minaremiz agir hasarli, yikilacak; yuva da yok olacak. Köylü olarak çok üzgünüz. Mümkünse minare yikilmadan yuva kubbeye tasinsin, çok seviniriz. Bu leylek 1986 yilinda buraya geldi. Elektrik diregine o zaman tir çarpti, yikildi. Ben de bir arkadasla baska bir direge ayak koydum ve ona yuva yapmisti. O ikinci yuvayi yapti. Aradan 2 yil geçti, ikinci kaza olunca oradan vazgeçti. Baska yere yuva yaparken ev sahibi istemedi, minareye çöp koymaya basladi.

Koydugu çöpler defalarca düstü, yilmadi. Hilale bir çöp tutturdu ve devami geldi. Temeli o kadar saglam ki o kadar firtina, rüzgar deprem oldu yikilmadi. Minare hasar aldi ama yuva düsmedi yikilmadi. Insallah yetkililer yuvayi kurtarir" diye konustu.

Kaynak: İHA