Altindag'dan Osmaniye'ye Konteyner Kent

Altindag Belediyesi, kendi atölyelerinde ürettigi konteyner evler ile Osmaniye’ye konteyner kent kuruyor.

Altindag'dan Osmaniye'ye Konteyner Kent
Altindag’dan Osmaniye’ye sevgi dolu yardim eli uzanmaya devam ediyor. Bölgeye verdigi destekle Osmaniye’nin yaralarinin sarilmasina büyük katki saglayan Altindag Belediyesi, Osmaniye’ye konteyner kent kuruyor. Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci’nin talimatlariyla, Altindag Belediyesi isçileri tarafindan, Altindag’daki atölyelerde üretilen 120 konteyner, Osmaniye’ye dogru yola çikmaya basladi.

Konteynerlerin yerlestirilecegi bölgede incelemelerde bulunan Baskan Asim Balci “Konteynerlerin tamami Altindag’da, belediyemiz tarafindan üretildi. Tirlara yükledik, bölgeye göndermeye basladik. Depremzede kardeslerimizin daima yanindayiz” dedi.



“Barinma en önemli ihtiyaç”

Deprem bölgesinde barinma ihtiyacinin en önemli ihtiyaç oldugunu vurgulayan Baskan Asim Balci, konteyner kent hakkinda su bilgileri verdi:

“Osmaniye’de yaptigimiz yardim çalismalarina simdi de konteyner kent kurmayi ekledik. 120 konteynerden olusan konteyner kentin üretim asamalari Altindag’da gerçeklestiriliyor. Arkadaslarimiz planliyor, üretmeye devam ediyor. Bir taraftan da Osmaniye’de valiligimizle beraber belirledigimiz alanda alt yapi çalismalari sürüyor. Konteynerlerimizi tamamlandikça bölgeye naklediyoruz. Insallah çok yakinda 120 konteynerin tamami depremzede vatandaslarimizin hizmetinde olacak. Yine ayni yerde çocuklarimizin keyifle vakit geçirmesi için bir yesil alan, gençlerimiz için de yürüyüs alanlarini planlamaya basladik. Çok kisa sürede bunlari da hizmete sunacagiz. Simdiden hayirli olsun, bir kez daha geçmis olsun.”

“1 aile rahatlikla barinabilir”

Baskan Balci, “Konteynerlerin içinde mutfagi, banyosu ve tuvaleti bulunuyor. Isitmasi kolay, 1 ailenin rahatça barinabilecegi durumda Vatandaslarimiza alisik olduklari sicak yuvalarini unutturamayiz elbette ama, biraz olsun içlerini isitabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA