KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Adana Sehir Hastanesi'nde Hastalari Ziyaret Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Adana Sehir Hastanesi’ne gelerek depremde yaralanan hastalari ziyaret etti. Cumhurbaskani Tatar, ”Allah milletimizi korusun, Allah milletimize güç versin. Bu yaralari hep birlikte saralim ve bu acilari hiçbir zaman unutmayacagiz, unutulmazda” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Adana Sehir Hastanesi'nde Hastalari Ziyaret Etti


KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Adana Sehir Hastanesine ziyaret gerçeklestirdi. Adana Valisi Süleyman Elban ile birlikte depremde enkazlardan kurtarilan vatandaslarla görüstü. Görüsmenin ardindan hastane önünde açiklama yapan Cumhurbaskani Tatar, "Elbette acimiz büyük, bu deprem felaketi Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti olarak yüregimizi parçalamistir. Biz de Adiyaman’da evlatlarimizi, yavrularimizi yitirdik. Voleybol takimi oradaki turnuva sebebiyle Adiyaman’daki enkazin altinda 24 çocugumuz diger aile ve ögretmenleriyle birlikte 35 kisi toplamda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti vatandasi 50 kisi bu bölgelerde hayatlarini kaybetti. Bizim özellikle Hatay’dan 1974’ten sonra orada bizlerle birlikte yasayan onlarin çok sayida akrabalarini kaybettik. Dolayisiyla tüm hayatlarini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenlerine yakinlarina milletimize tekrardan bassagligi diliyorum” dedi.



“Adana Sehir Hastanesi örnek bir hastane”

Adana’da, Adana Sehir Hastanesi’nin ne kadar büyük hizmetler vermekte oldugunu gördügünü dile getiren Cumhurbaskani Tatar, ”Hastalarimizi ziyaret ederken, hastalarimizin memnuniyetini duydum. Çoktan memnun oldu. Adana Sehir Hastanesi örnek bir hastane, insallah önümüzdeki yillarda böyle hastaneler çogalir. Burada gördügümüz hizmet, burada bu binanin güvenligi, emniyeti ve tabi ki hem doktorlarimiz hem de saglik çalisanlarinin ne kadar fedakarca çalistiklari ve hizmet ettikleri, hastalarimizin da bin sükür böyle hizmet aldik demesi, çok güzel. Allah milletimizi korusun, Allah milletimize güç versin. Bu yaralari hep birlikte saralim ve bu acilari hiçbir zaman unutmayacagiz, unutulmazda. Hayat devam ediyor, yaralari sarip normal hayata dönmemiz en büyük dilegimizdir” diye konustu.

Kaynak: İHA