Çadir Kentte Ilk Nikah Açiklamasi Insanlara 'Umut' Olsun Diye Evlendiler

Kahramanmaras’ta insanlara umut olmasini isteyen nisanli çift Mehmetçigin kurdugu çadir önünde nikah kiyarak mutluluk için imzalarini atti. Çiftin sahitligini Vali Çetin Oktay Kaldirim ile gönüllüler yapti.

Çadir Kentte Ilk Nikah Açiklamasi Insanlara 'Umut' Olsun Diye Evlendiler


19 Mart’ta dügün yapmayi planlayan ancak Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler nedeniyle evlerinin hasar almasi sonucu kurulan çadir kente yerlesen Ayse Okur, nisanlisi Nevzat Ortak’in teklifi ile insanlara umut olsun diye nikah tarihlerini öne çekti. Kararlarini nikah dairesine bildiren Ayse ve Nevzat çifti için merasim düzenlendi.

Çadir kentte Mehmetçik okulu çadiri önünde düzenlenen nikah törenine bölgede bulunan koordinatör valilerden Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim ile sahada bulunan gönüllüler de sürpriz yaparak sahit oldu.

Onikisubat Belediyesinin nikah memuru tarafindan kiyilan nikahin ardindan Ayse ve Nevzat çiftçi ile sahitler imzalarini atti. Nikah cüzdani geline verildi.

Çiftin mutluluk anlari görüntülere de yansidi.

Adnan Menderes Üniversitesi Tarih Bölümü Mezunu olan ve daha önce güvenlik görevlisi olarak da çalisan damat Nevzat Ortak, "Nikah tarihimiz 19 Mart’ti. Nisanlimin evi hasar almisti, mecburen çadir kente yerlesti. Hem insanlara umut olsun hem de hayatin devam ettigini göstermek için nikahimiz öne alarak evlendik" dedi.

Kaynak: İHA