9 Yasindaki Minik Zeynep Kumbarasini Depremzedeler Için Bagisladi

Bitlis’te depremzedeler için baslatilan yardim kampanyasina kumbarasini bagislayan 9 yasindaki Zeynep Zisan Uludag duygu dolu anlar yasatti.

9 Yasindaki Minik Zeynep Kumbarasini Depremzedeler Için Bagisladi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan ve 9 saat arayla 2 depremin ardindan 10 ilde yasanan yikimlarda arama-kurtarma çalismalari devam ederken, ülke genelinde de bölgeye yardim kampanyalari devam ediyor. Bu çerçevede depremin ilk gününden bu güne kadar Bitlis halki da seferber olarak yardim kampanyasina katildi.

7’den 70’e herkesin yardim kampanyasina katildigi Bitlis’te aldigi harçliklarini biriktirdigi kumbarasini Bitlis Belediyesi tarafindan yürütülen destek kampanyasina bagislayan 9 yasindaki Zeynep Zisan Uludag, kumbarasini Belediye Baskani Nesrullah Tanglay’a teslim etti.

Türkiye’nin degisik bölgelerinden ayni ve nakdi yardimlarin ulastirildigi deprem bölgesine Bitlis’ten de duygulandiran bir destek geldi. Kumbarayi teslim alan Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, duygulandiran destek için “Iste biz küçügüyle büyügüyle yedisiyle yetmisiyle böyle bir milletiz” dedi.

Tanglay yaptigi açiklamasinda sunlari söyledi:

“Zeynep Zisan Uludag’i kendi kumbarasini bizim itfaiye alanindaki depremzedelere yardim gönderdigimiz alana getirdi. Kendi kumbarasiyla depremzedelere yardim etmek istiyor. Bizde onun kumbarasini alacagiz. Depremzedelere yardim olarak iletecegiz. Iste biz küçügüyle büyügüyle yedisiyle yetmisiyle böyle bir milletiz. Bugün böyle bir günde üsenmemis bu havanin soguklugunda -15 derecede yerde 4 metre kar varken üsenmeden çikip bu havada buraya gelerek kumbarasini bize etti. Biz buna çok tesekkür ederiz. Böyle gelecegimiz böyle çocuklarimiz oldugu müddetçe insallah bu ülkeye hiçbir sey olmayacak. Yine bu kötü günlerde bu ülkeyi iyi günlere tasiyacagiz. Ben hemserilerimiz adina bu küçük yavrucagimiza gönülden tesekkür ediyorum. Sag olsun, var olsun. En kisa zamanda kumbarasini depremzedelere iletiyoruz. Kendisine bu duyarliligi için tesekkür ediyoruz.”

Televizyonda çocuklarin üsüdügünü ve agladiklarini görünce çok üzüldügünü belirten Zeynep Zisan Uludag ise kendisinin de onlara destek olmak adina kumbarasinda biriktirdigi tüm parasini bagisladigini söyledi.

Kaynak: İHA