Çocuklar Depremzedeler Için Yardima Kostu
Bagcilar Belediyesi tarafindan depremzedeler için kurulan yardim toplama merkezlerinde çocuklarin davranislari herkesi duygulandirdi. 4 yasindaki Simay, ihtiyaç sahipleri için hazirlanan kolilere kiyafetleri yerlestirirken Ilkokul ögrencisi Azra da kumbarasinda biriktirdigi paralari deprem bölgesindeki afetzedelere bagisladi.

Kutudan çikan not duygulandirdi
Mahmutbey Mahallesi’nde bulunan Osmanli Arsivi Deposu da yardim toplama merkezi olarak kullaniliyor. Ilçe sakinleri, kislik giyecekten bebek mamasina kadar temel ihtiyaç malzemelerini buraya getirerek görevlilere teslim ediyor. Depodaki yardim kolilerinin içinden çikan ve Ilkokul ögrencisi Azra tarafindan yazilan not ve yanindaki minik kumbara herkesi duygulandirdi. Azra’nin yazdigi notta, “Merhaba ben Azra. Size dua ediyorum. Bir yardim etmek istiyorum. Geçmis olsun” ifadeleri yer aldi. Notu gören görevliler duygu dolu anlar yasadi. Açilan kumbarada da bozuk paralar oldugu görüldü.
4 yasindaki Simay’dan örnek hareket
Yardim noktalarindan biri de Bagcilar Belediyesi Sehit Savci Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’ydi. Spor salonunda toplanan ihtiyaç malzemeleri, vatandaslar tarafindan kolilere yerlestiriliyor. 4 yasindaki Simay da annesi ve babasiyla kislik giyecekleri katlayarak düzenli bir sekilde paketliyor. Minik Simay’in bu örnek davranisi çevresindeki herkesi duygulandirdi. Melike ve Baris Sayin, her aksam kizlari Simay’la buraya gelerek yardim çalismalarina destek verdiklerini söyledi.
Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir de 6 yardim noktasinda gece gündüz depremzedeler için gayret gösteren ilçe sakinlerine tesekkürlerini iletti.
