Çildir'dan Deprem Bölgesine Yardim Eli

Çildir Kaymakamligi koordinasyonunda toplanan yardim malzemeleri deprem bölgelerine dagitilmak üzere yola çikti.

Çildir'dan Deprem Bölgesine Yardim Eli
Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan depremde büyük hasar gören bölgelere yardim tirlari gönderiliyor.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yikima sebep olan depremin ardindan Çildir Kaymakamligi koordinasyonunda kamu kurumlari ve yardimsever vatandaslarin gayretleriyle toplanan ve acil ihtiyaçlarin yer aldigi 1 tir dolusu yardim malzemesi deprem bölgelerine dagitilmak Çildir Kaymakami M. Enes Ipek öncülügünde deprem bölgesine ugurlandi.

Depremlerin ülkenin bilinen gerçegi oldugunu dile getiren Çildir Kaymakami M. Enes Ipek “Maalesef çok büyük bir depremle karsi karsiyayiz ve ülke olarak top yekün deprem magdurlarinin yaninda olmaliyiz. Biz de Çildirlilar olarak elimizden gelen bütün yardimi ortaya koyduk. Depremler ülkemizin bilinen bir gerçegi. Ancak hayat devam ediyor ve o bölgedeki insanlarin barinma ve temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi gerekiyor. Bu manada vatandaslarimiza çagrida bulunduk. Onlarin ayni ve nakdi desteklerini talep ettik. Çok hizli bir sekilde yardim etmeye basladilar. Kamu kurumlarimiz, muhtarlarimiz, sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfimiz, ilçe esnafimiz ve sagduyulu vatandaslarimiz top yekün bir çalisma örnegi sergilediler. Kisa bir vakitte deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardimlari, hemen yükleyip deprem bölgesine gönderiyoruz”dedi.

.

Bugün birlik ve beraberlige her zamankinden daha fazla ihtiyaç oldugunu belirten Kaymakam Ipek "Halen enkazin altinda kurtarilmayi bekleyen vatandaslarimiz var, Insallah onlar da en kisa zamanda kurtulurlar. Bir dayanisma içinde olmamiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Herkesin birlik beraberlik içinde bu sürece destek olmasi gerekiyor. Yasanan afet çok büyük ve yikici etkisi çok agir oldu. Çildir halki adina bu büyük afette hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA