Enkazda Mahsur Kalan 4 Kisilik Aileyi Polisler Kurtardi

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler nedeniyle Malatya’da çöken bir binada mahsur kalan 4 kisilik aileyi dalgiç polisler kurtardi. Kurtarilan aileden yasli teyzeyi polisler sirtinda tasidi.

Enkazda Mahsur Kalan 4 Kisilik Aileyi Polisler Kurtardi
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler birçok ilde oldugu gibi Malatya’da da can kaybi, yaralanmalar ve hasara neden oldu. Deprem nedeniyle Malatya’ya AFAD koordinesinde bir çok ekip sevk edildi. Ekipler, depremin ilk saatlerinden itibaren yogun mesai harcayarak enkazda kalanlari kurtarmaya basladi.

Yesilyurt ilçesinde Hamidiye Mahallesi’nde çöken 3 katli bir binanin birinci katinda yaslari 62 ile 85 arasinda degisen anne, baba ve iki oglu da enkazda mahsur kaldi. Bölgede görevlendirilen Konya Il Emniyet Müdürlügü Su Alti Grup Amirligine bagli dalgiç polisler enkazdan ses geldigini fark ederek çalisma yapti. Ekipler, çalismasinda enkazda mahsur kalan 4 kisilik aileyi küçük bir deligin çevresindeki betonu çekiçle kirarak sag olarak kurtardi. Polisler 4 kisilik aileden yasli teyzeyi sirtina alarak tasidi. Saglik ekiplerine ulastirilan 4 kisi hastaneye sevk edildi.
Kaynak: İHA