Biga'dan Deprem Bölgesine Yönelik Yardim Kampanyasi

Biga Kaymakamligi ve Biga Belediyesi, Kahramanmaras basta olmak üzere toplam 10 sehirde meydana gelen depremin ardindan depremzedelere yönelik yardim çalismasi baslatti.

Biga'dan Deprem Bölgesine Yönelik Yardim Kampanyasi
Biga Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve birçok ilimizden hissedilen 7.7 büyüklügündeki deprem nedeniyle magdur olan vatandaslarimiz için yardim malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadir. Ilçemizde yardim malzemesi kabul yeri Atatürk Kültür Merkezi ve Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi olarak belirlenmistir. Vatandaslarimiz yardim malzemelerini içerige uygun olarak teslim edebilirler. Malzemeler türüne göre kolilenmis olarak ve içerigindeki malzemeler yazilmis olarak teslim edilecektir. Gönderilen malzemeler isitici hariç kullanilmamis olacaktir ve malzemelerin gida, hijyen ve insani malzeme olarak ayri ayri kolilenecektir” denildi.

Açiklamanin devaminda ise, “Toplanan yardimlar Valiligimiz koordinesinde gönderilecektir. Nakdi yardimda bulunmak isteyen vatandaslarimiz AFAD Baskanligi tarafindan açilan hesap numaralarina bagis yapabilecek veya DEPREM yazip 1866’ya SMS gönderilebilecektir” ifadelerine yer verildi.

Bigali vatandaslarimiz, 0537 467 3822 (Nermin Sahin), 0544 358 1845(Hasan Demirci) ile 0286 317 3363 numarali telefondan Atatürk Kültür Merkezi’ne ulasabilirler” ifadelerine yer verildi.

Koli içerigi su sekilde olusmaktadir:

Gida Kolisi: Bugday Unu, Ayçiçek yagi, toz seker, fasulye, nohut, kirmizi mercimek, pirinç, bisküvi, petibör, tuz,bulgur. Temizlik Kolisi: Sivi el sabunu, genel yüzey temizleyici, bulasik deterjani, çamasir suyu, havlu, terlik, kati sabun, kagit havlu, çamasir deterjani. Diger Yardim Kolisi: Isitici, tüp, battaniye, yatak, çocuk ve yetiskin kiyafet.
Kaynak: İHA