AK Parti Il Baskani Dt. Ekrem Basaran Açiklamasi
Kahramanmaras’ta 7,4, Gaziantep’te 6,8 ve 6,5 siddetinde yasanan depremler ve yikim sonrasi AK Parti Balikesir Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, AK Parti Balikesir teskilatlarini harekete geçirdi.

Baskan Basaran, AK Parti teskilatlarini harekete geçirdi
Deprem sonrasi sabah erken saatlerde AK Parti Teskilatlarini deprem bölgesine yardim ve destek saglamak için harekete geçiren AK Parti Balikesir Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, “Öncelikle basimiz sagolsun. Türkiye olarak, millet olarak büyük bir imtihan ile karsi karsiyayiz. Rabbim yardimcimiz olsun. Devletimiz tüm kurumlari ile depremden kaynakli yikim yasanan 10 ilimizde teyakkuz halindedir. Enkaz altinda olan vatandaslarimizin kurtarilmasi için ekiplerimiz ve vatandaslarimiz yogun bir çalisma göstermektedir.
Basaran, Balikesirlilere yardim ve destek çagrisinda bulundu
Balikesir Büyüksehir belediyesi olarak içisleri Bakanligi Osmaniye iline görevlendirildik. Tüm birimlerimizle Osmaniye bölgesine hareket ediyoruz. AK Parti Balikesir Il Teskilati ve Ilçe teskilatlari olarak ta koordineli sekilde bölgeye destek ve yardim çalismalarimizi hizli bir sekilde baslattik. Birlik ve beraberlige ihtiyaç duydugumuz bu günlerde yardimlarinizi deprem bölgesine iletmemiz için Balikesir Merkez Büyüksehir Belediyesi BAKOM Binasi (Göçmen konutlari yolu) ve ilçelerimizdeki itfaiye binalarina battaniye, gida kolisi, isitici, su ve giysi gibi tüm acil ihtiyaç malzemelerini birakabilirsiniz” dedi.
Basaran; “Acil kan ihtiyaci için 150 bin üyemizi harekete geçirdik”
Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünlerinin tedariki için tüm yönetim kurulu üyelerini harekete geçirdiklerini belirten Baskan Basaran, “150 bin üyemizin kan guruplarinin tespiti ve acil kan ihtiyacinin karsilanmasi için çagrilarimizi hizlandirdik. Bu konuda tüm yönetim kurulu üyelerimiz kan gurubu tespit çalismalarina basladi.
AK Parti Balikesir Il Baskanligi olarak tüm Balikesirli hemsehrilerimizi kan vermeye, maddi destek, yerinde kurtarma ekiplerimize destek ve lojistik destek saglamaya davet ediyoruz. Balikesirli hemsehrilerimizin ve AK Parti teskilatlarimizin bu konuda üzerine düseni fazlasiyla yapacagina inaniyorum. Suan bölgede; Devletimizin tüm bakanliklari, Birimleri, STK’larimiz, Kizilay’imiz, AFAD ekiplerimiz teyakkuz halinde çalismalarini yürütmektedirler. Haberlesmenin ve iletisimin kesintiye ugramamasi için GSM hatlari mümkün oldugunca kullanmamiz ve bu konuda yapilan uyarilari dikkat etmemiz gerekiyor. Bilgi kirliligini engellemek adina sadece yetkililerin açiklamalarina itibar ediniz” dedi.
AK Parti Balikesir teskilatlari teyakkuzda
Deprem bölgesine yardim için tüm Balikesir’lileri göreve davet eden AK Parti Il Baskani Dt. Ekrem Basaran, “AK Parti Il Teskilati ve Ilçe Teskilatlari olarak, öncelikle tüm yönetim kurulu üyelerimizin tüm üyelerimizin kan gruplarini tespit etmesi için çalismalarimizi baslattik. Ayrica, Teskilatimizda arama kurtarma egitimi almis arkadaslarimizi, bölgede hizmet edebilecek arkadaslarimizi ve maddi yardim ve destek toplama sorumlularimizin belirlenmesi için de çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sabah saat 4 sularinda yasanan ve Iç Isleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun 4. Seviye felaket olarak açikladigi deprem maalesef ciddi bir yikima sebep oldu. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düsmektedir. Gün birlik olma, beraber olma günüdür. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Rabbim milletimizi korusun. Tekrar tüm Balikesirli hemsehrilerimizi yasanan felakete yardim ve destek olmaya davet ediyorum” dedi.
