Burdur'da Beklenen Kar Yagdi, Ögrenciler Sokaga Döküldü

Burdur’da yogun kar yagisinin baslamasiyla birlikte ögrenciler sokaga döküldü, kar yagisinin tadini doyasiya yasadi.

Burdur'da Beklenen Kar Yagdi, Ögrenciler Sokaga Döküldü


Burdur’da ögle saatlerinden itibaren yagan kar Burdurlulari sevindirdi. Aylardir karin yagmasini bekleyen vatandaslar sokaklara döküldü. Cumhuriyet Meydani’nda toplanan gençler kartopu savasi yaparak doyasiya eglendi.

Yogun kar yagisi sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

Il genelinde kar yagisi sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi. Burdur Valiliginden yapilan açiklamada; “Ilimizde etkili olan yogun kar yagisi ve buna bagli ulasimda yasanabilecek buzlanma nedeniyle, ögrencilerimizin ve vatandaslarimizin magduriyet yasamamasi için Burdur genelinde 06 Subat 2023 Pazartesi Günü Milli Egitim Bakanligina bagli okul ve kurumlarda egitim ve ögretime bir gün ara verilmistir.” denildi. Açiklamada, “Görevli ulasimi zorlastiran fiziki engeli olan tüm engelliler, bakmakla yükümlü oldugu engelli yakini olan, hamile ve on yas alti çocugu olan kamu çalisanlari (ebeveynlerinden biri) 1 gün idari izinli sayilacaktir.” ifadelerine yer verildi.



Ögrenciler okullarin tatil olmasina çok sevindi

Burdur’da sokaklara dökülen ögrenciler okullarin tatil olmasina çok sevindi. Ilkokul, lise ve üniversite ögrencileri yaptiklari kartopu savasinin ardindan yaptiklari açiklamada karin yagmasina çok sevindiklerini kar yagisi ile birlikte de okullarin tatil edilmesine daha da sevindiklerini belirtti.

Yogun kar yagisinin ardindan Burdur’da kartpostallik görüntüler ortaya çikti.
Kaynak: İHA