NKT 'Dünyanin Bütün Isimleri' Ile Alkislari Topladi

Nilüfer Kent Tiyatrosu, yeni bir oyunla daha izleyici karsisina çikti. Karanlik bir cografyada sinirlari zorlamanin, ögrenmenin, ögrendikçe özgürlesmenin ve susturulmus her kelime için alinan intikamlarin hikâyesini sahneye tasiyan Dünyanin Bütün Isimleri adli oyun, ilk gösterimde büyük begeni topladi.

NKT 'Dünyanin Bütün Isimleri' Ile Alkislari Topladi
Tecrübeli kadrosu ve sahneledigi oyunlarla Bursa’da genis bir izleyici kitlesine ulasan Nilüfer Kent Tiyatrosu (NKT), büyüleyici hikâyelerle dolu sezonunda yeni bir oyunu daha tiyatro tutkunlariyla bulusturdu. Genel Sanat Yönetmenligini Murat Daltaban’in üstlendigi NKT, kapali gise oynadigi 1984, geçen sezondan bu yana büyük ilgi gören Askin En Kisa Gecesi ve sezonun yeni oyunlarindan biri olan Bir Kumarbazin Ölüm Kilavuzu oyunlarinin ardindan, Dünyanin Bütün Isimleri adli oyunu da, izleyiciyle bulusturdu. Nâzim Hikmet Kültürevi’nde gerçeklesen ve tiyatro severlerin yogun ilgi gösterdigi oyunun prömiyerine Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile esi Zeynep Terzioglu Erdem ve Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz da katildi.

NKT oyunculari Ayse Gülerman Kum, Gökhan Kum, Oguz Han Ayaz’in basariyla oynadigi Dünyanin Bütün Isimleri oyunu, bilginin seytanlastirildigi karanlik bir cografyada sinirlari zorlamanin, ögrenmenin, ögrendikçe özgürlesmenin ve susturulmus her kelime için alinan intikamlarin hikâyesini sahneye tasiyor. David Horrower’in yazdigi ve NKT oyuncularindan Batuhan Pamukçu’nun yönettigi Dünyanin Bütün Isimleri oyununun çevirisi de, Erdem Avsar ait. Müzikleri Oktay Köseoglu, dekor tasarimi Burak Etöz, Isik tasarimi Cem Yilmazer, kostüm tasarimi Özge Senol tarafindan yapilan oyunda, Nilsu Bastopcu keman, Elifsu Yalin çello, Ezgi Aykanat da piyano çaliyor.

Dekoruyla da begeni toplayan tek perdelik oyunun sonunda Bursali tiyatro tutkunlari, NKT ekibini basarili performanslarindan dolayi ayakta alkisladi. Sahneye çikan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de Dünyanin Bütün Isimleri oyuncularini ve NKT ekibini tek tek kutladi. Tiyatro severleri yeni bir oyunla bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Baskan Erdem, “Bizi izlemeye devam edin” diye konustu.

Dünyanin Bütün Isimleri, 4-23-24-25 Subat ve 2-3-4 Mart tarihlerinde saat 20.30’da Nâzim Hikmet Kültürevi’nde sahnelenmeye devam edecek. Oyunu izlemek isteyenler, bilet.nilufer.bel.tr adresinden bilet alabilecek.
Kaynak: İHA