Basaksehirli Berberlerden Afet Bölgesinde Anlamli Hizmet

Basaksehir Belediyesi öncülügünde Malatya’nin Yesilyurt ilçesine gelen on berber, konteyner kentte depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tiraslarini yapti.

Basaksehirli Berberlerden Afet Bölgesinde Anlamli Hizmet
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki iki depremin ardindan bölgedeki çalismalarini araliksiz sürdüren Basaksehir Belediyesi, depremzedelere yönelik hizmetlerine bir yenisini ekledi. Depremzedelerin kisisel bakimlarini saglamak için gönüllü olan berberler, Basaksehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Malatya’nin Yesilyurt ilçesine gitti. Basaksehirli berberler, depremden en çok etkilenen yerlerden olan Yesilyurt’ta kurulan çadir ve konteyner kentinde depremzedelere kisisel bakim hizmeti verdi. Özel olarak kurulan çadirda on gönüllü berber, iki gün boyunca depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tiraslarini yapacak.

“Yaralari birlikte sariyoruz”

Yesilyurt’ta olmaktan mutluluk duydugunu ifade eden kuaför Ferdi Ocaktan, “Basaksehir Belediyesi araciligiyla afetzede kardeslerimizin yaralarini saracagiz. Birlikte olduktan, el ele verdikten sonra üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir zorluk yoktur” seklinde konustu.

Kuaför Ridvan Özçelik de, “Basaksehir Belediyesi çok anlamli bir çalisma yapti. Biz de burada olmaktan, afetzede kardeslerimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

“El birligiyle yaralarimizi saracagiz”

El birligiyle zorlu sürecin üstesinden geleceklerini vurgulayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Tüm imkanlarimizi ve devletimizin gücünü afetzede komsularimiz için harciyoruz. Basaksehir Belediyesi’nin de destegiyle yaralarimizi çok daha hizli bir sekilde sariyoruz. Bizleri yalniz birakmayan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve ekibine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Bölgedeki çalismalarin sürdügünün altini çizen Basaksehir Belediyesi Afet Bölge Koordinatörü Irfan Köpürür, “Afetzede vatandaslarimizin kuaför ihtiyaçlarini karsilamak adina çadirimizi kurduk. Iki gün boyunca kuaför arkadaslarimiz hizmet verecek” dedi.

Kaynak: İHA