Rize'de Depremzede Çocuklara Moral Etkiligi Düzenlendi

Deprem bölgesinden aileleri birlikte Rize’ye gelen minikler için moral ve motivasyon için bir senlik düzenlendi.

Rize'de Depremzede Çocuklara Moral Etkiligi Düzenlendi
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Rize’ye yerlesen ailelere yönelik moral ve motivasyonlari arttirici etkinlikler devam ediyor. Rize Valiligi tarafindan Ismail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen organizasyonla Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) ögrencileri ile birlikte Rize’ye gelen depremzede çocuklara yönelik çesitli etkinlikler düzenlendi.

Müzik esliginde dans eden çocuklar ayni zamanda palyaçolar ile oynayarak balon süslemelerle vakit geçirdi. Etkinlige Rize’ye gelen afetzede çocuklar, ilgili kurum görevlileri ve animatörler katildi.

Toplamda sayilari 406’yi bulan ilk ve orta ögretim ögrencilerine yönelik etkinlikler grup grup gelen ögrencilerle gün boyu devam etti.

Deprem bölgesinden Rize’ye gelerek egitimine burada devam eden çocuklarin eglenceli bir sekilde vakit geçirmeleri adina Rize Valiligi olarak imkanlarini seferber ettiklerini dile getiren Vali Yardimcisi Ertugrul Arslan “Deprem bölgesinden gelen çok kiymetli kardeslerimizi burada misafir ettik. En güzel sekilde agirlama adina burada hem valiligimiz hem üniversitemizle birlikte her türlü etkinliklere öncülük ediyoruz. Çocuklarin severek egelenebilecegi sekilde balon süsleme, animasyon gösterisi daha sonrasinda kukla gösterisi ile birlikte bugünümüzü sonlandirmis olacagiz. Etkinliklerimiz bundan sonrada devam edecek. Kardeslerimizi burada agirlama adina her türlü imkanimizi kullanacagiz” ifadelerini kullandi.

Rize’de toplamda 3 bin 600 depremzede vatandasin agirlandigini sözlerine ekleyen Arslan “Su anda ilimizde toplamda 3 bin 600 deprem zede vatandasimiz var. Bunlarla birlikte su anki güncel rakamlara göre ise vatandaslarimizin 406’si çocuk. 406 ögrenci ilimizde ikamet ediyor” dedi.

Kaynak: İHA