Nigde'den Çalismak Için Geldigi Malatya'da Enkaz Altinda Kaldi

Nigde’den çalismak için geldigi Malatya’da Kahramanmaras merkezli yikici depremlerde kaldigi binanin enkazinda kalan Muhammet Mustafa Kotuk hayatini kaybederken, is arkadasi sirket aracinda hayatini kaybeden Kotuk’un sürücü belgesini görünce duygusal anlar yasadi.

Nigde'den Çalismak Için Geldigi Malatya'da Enkaz Altinda Kaldi
6 Subat’ta Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremlerde en çok etkilenen illerden birisi de Malatya oldu. Malatya’da 3 bin 437 bina yikilirken 19 bin 822 binani da agir hasarli oldugu bildirildi.

Deprem’den önce Nigde’den günes enerjisi isinde çalismak için Malatya’ya gelen ve bir süre burada çalisan Muhammet Mustafa Kotuk’da çalismak için Malatya’nin Battalgazi ilçesindeki evinde depreme yakalandi. Kotuk’un cansiz bedeni ekipler tarafindan enkaz altindan çikartilarak memleketine gönderilirken sirket araci Malatya’da evinin yakinlarinda kaldi. Enkaz bölgesinde kalan sirket araci emniyet ekipleri tarafindan otoparka çekildi. Is arkadasi Yüksel Ünal, Malatya’da aracin emniyet ekipleri tarafindan otoparka çekildigini ögrenmesinin ardindan, otoparka gelerek gerekli islemleri yapip araci çikarmak istedi. Islemlerin ardindan aracin kapisini açan is arkadasi Ünal, sürücü koltugunda hayatini kaybeden 21 yasinda Muhammet Mustafa Kotuk’un sürücü belgesini görünce gözyaslarina hakim olamadi.

“Vefat eden arkadasimizin ehliyetini görünce arabanin kapisini geri kapattim”

Yasadigi üzüntüyü dile getirmekte zorlanan mesai arkadasi Yüksel Ünal, “ Burada enkazda arkadaslarim kaldi. Maalesef iki tane cenazemiz, üç yaralimiz var. Dünya malinin önemi yok da gidenleri geri getiremiyoruz. Esyalarimiz, arabamiz vardi. Ne bulabilirsek onlari almaya geldik. Sözün bittigi yerdeyiz. Hepimiz uykuda yakalandik. Ben depreme Kahramanmaras’ta yakalandim. Benim kaldigim bina ben çiktiktan sonra yikildi. Malatya’daki diger arkadaslarimiza yardima geldim. Arkadasimiz yok ama ehliyeti aracin içinde kaldi. Vefat eden arkadasimizin ehliyetini görünce arabanin kapisini geri kapattim” dedi.

Kaynak: İHA