11'Inci Kattaki Evlerinden Çikamayan Anne Ve Oglu 384 Saat Sonra Kurtarildi

Malatya’da Kahramanmaras merkezli depremlerde 11’inci kattaki evleri agir hasar alan ve rahatsizliklari nedeniyle disari çikamayan Güllü teyze ve oglu, 384 saat sonra itfaiye tarafindan kurtarildi.

11'Inci Kattaki Evlerinden Çikamayan Anne Ve Oglu 384 Saat Sonra Kurtarildi
Edinilen bilgilere göre, Yesilyurt ilçesi Bostanbasi Mahallesi’nde bulunan 14 katli bir apartmanin 11’inci katinda oglu Hanifi Akgün (70) ile birlikte yasayan 90 yaslarindaki Güllü Akgün, Kahramanmaras merkezli iki büyük depreme 11’inci kattaki evinde yakalandi.

Güllü teyze rahatsizligi nedeniyle evden çikamayinca, oglu da annesini yanina kalarak onun bakimiyla ilgilendi. Deprem sonrasi yapilan incelemelerde agir hasarli olarak belirlenen binada yasamaya devam eden anne ve oglu, mahalle muhtarinin durumu fark ederek 112 Acil Çagri Merkezine bildirmesiyle Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Mustafa Katipoglu’nun koordine ettigi yaklasik 30 dakikalik bir çalismayla kurtarildi.

Itfaiye ekiplerin balkondan girerek asagi indirdigi anne ve oglu, saglik ekiplerinin kontrolünde Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Evde kaldiklari sürede annesinin bakimiyla ilgilenen emekli ögretmen oldugu ögrenilen Hanifi Akgün, iki büyük depremi de annesiyle birlikte yasadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA