Bayburt'ta 15 Bin 629 Ögrenci Ders Basi Yapti

2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminde okullar, deprem bölgesinden Bayburt’a nakil gelen kayitli 80 ögrenci ile toplamda 15 bin 629 ögrenciye hizmet vermek üzere açildi.

Bayburt'ta 15 Bin 629 Ögrenci Ders Basi Yapti
Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, dönemin ilk ziliyle birlikte Fen Lisesindeki ögrenci ve ögretmenlerle bulustu. Istiklal Marsi töreninde ögrenci ve ögretmenlere hitap eden Güney, egitim ögretim yilinin ikinci döneminin hayirli olmasini diledi.

Güney, Fen Lisesinin ardindan sirasiyla Nazli Sentürk Kizilay Anaokulu, Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 85. Yil Zübeyde Hanim Anaokulu, Mahmut Kemal Yanbeg Ilkokulu ve Sehit Recep Esiyok Ilkokulunu ziyaret ederek ögrencilerin heyecanina ortak oldu.

Bununla birlikte yeni egitim ögretim dönemi için bir mesaj yayimlayan Güney, "Hiç kuskusuz milletçe yasadigimiz aci günleri atlatacak, ögrencilerimizin saglikli ortamlarda egitim ögretime devam etmeleri için var gücümüzle çalisacagiz" ifadelerini kullanarak, mesajinda su sözlere yer verdi: "Ülkemizde yasanan ve tüm dünyayi yasa bogan depremler nedeniyle öncelikle hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve yaralilarimiza acil sifalar diliyorum.

Yariyil tatilinin ardindan bugün itibariyla ögrencilerimiz, ögretmenlerine ve arkadaslarina kavusmanin heyecanini yasarken biz de okullarimizi egitim ögretime yeniden açmanin buruk sevincini yasiyoruz. Zira egitim camiasi olarak yasanan felaketten ötürü çok üzgün oldugumuzu belirtmek isterim. Ancak büyük acilar ve kayiplar yasadigimiz bu dönemde millî birlik ve beraberlik ruhu içinde bu süreci atlatacagimiza inaniyorum. Yasanan elim afetten sonra depremden etkilenen bölgeye yapilan yardimlar için güzel yurdumun güzel yurttaslarina ve egitim camiamiza bir kez daha sükranlarimi sunmak isterim. Bakanligimizin ve Valiligimizin koordinesinde biz de deprem bölgesi için mesai mefhumu gözetmeksizin ekibimizle ve ögrencilerimizle birlikte mücadele ettik. Ülkemizin bu zorlu süreçten çikmasi için hep birlikte el ele, gönül gönüle mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz.

Okullarin açilmasiyla birlikte her zamanki azimle ve sevkle egitim ögretim faaliyetlerimizi sürdürürken bir taraftan da ülkemizi derinden sarsan depremler nedeniyle meydana gelen maddi ve manevi tahribati gidermek için yaralari hep birlikte saracagiz. Hiç kuskusuz milletçe yasadigimiz aci günleri atlatacak, ögrencilerimizin saglikli ortamlarda egitim ögretime devam etmeleri için var gücümüzle çalisacagiz. Deprem bölgesinden sehrimize gelen yavrularimiza da tüm imkânlarimizi seferber ederek onlarin çok yönlü gelisimlerini destekleyecegiz.

Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle bir felaketin yasanmamasi için niyaz ediyor, sevgili yavrularimiz basta olmak üzere egitim camiamizin her ferdine basarilar diliyorum."
Kaynak: İHA