Baskan Gürkan, Dogansehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kahramanmaras merkezli depremden agir bir sekilde etkilenen Dogansehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmis olsun dileklerini iletti. Dogansehir’in yeniden ayaga kalkmasi için devletin tüm imkânlarini seferber ettiginin altini çizen Baskan Gürkan, gerekli çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini belirtti.

Baskan Gürkan, Dogansehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti
Dogansehir ilçe ziyaretinde depremzedelerle hemhal olan Baskan Gürkan, burada depremzedelerin sorun ve sikintilarini dinledi. Ayrica Baskan Gürkan, çadirda yasayan vatandaslarin kisa süre içerisinde konteynerlere yerlesmesi için Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü tarafindan altyapi çalismalarinin basladigini söyledi.



"Belediyeler yogun bir çalisma içerisinde"

Dogansehir ziyaretinde konusan Baskan Gürkan, yasanan deprem felaketiyle birlikte birlik ve beraberligin en üst noktada çiktigini belirterek, "Özellikle depremin ardindan Ankara ve Adana yollari yogun kar yagisi nedeniyle kapandi. Elazig yolu açikti. Sag olsun ‘Gakkos’ kardeslerimiz, Elazig Belediye Baskanimiz gece gündüz demeden bütün firinlarini ve is yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatini saglamistir. Diger taraftan Sivas ilimizde de ayni ilgi ve alakayi gördük." dedi.

Dogansehir ilçesinin depremden agir sekilde etkilenen ilçelerden biri oldugunun altini çizen Gürkan, "Dogansehir’de Erkenek, Kurucuova, Sürgü, Dogansehir merkez, Polat ve Findik gibi yerlesim birimlerimiz depremde çok agir sekilde etkilenen mahallelerimizdir. Neredeyse yerle yeksan olmus bir durumdadir. Sivas Belediye Baskanligi, Istanbul Sancaktepe Belediye Baskanligi, devletimizin kurum, kuruluslari ve Büyüksehir Belediyemiz koordinatörlügünde Dogansehir’i tekrar ayaga kaldirmak için çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Ilçede 17 dönümlük alana Sancaktepe Belediyesi tarafindan 350 konteynerin kurulacagini ve alt yapi çalismalarinin MASKI Genel Müdürlügü tarafindan yapildigini ifade eden Gürkan, "Su, kanalizasyon ve atik su baglantilari yapilacak. Vatandaslarimiz yeni konutlarina kavusuncaya kadar burada ikamet edeceklerdir. Çadirlardaki hayat çok daha agir. O nedenle bir an evvel konteynerlere geçme noktasinda devletimizin bütün kurum, kuruluslari, belediyeler ve belediyemiz yogun bir çalisma içerisindedir. Temennimiz çadirda yasayan vatandaslarimizin bir an önce konteynerlere geçmesi, az hasarli ve hasarsiz olan evlere geçilerek ticari hayatla birlikte yerlesik hayata dönülmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Tasima ve fiyat artislarindaki spekülasyonlarla ilgili valiligimiz ve hükümetimiz gerekli genelgeleri ve açiklamalari yaptilar. Bu tür islere tevessül edenleri vatandaslarimiz, Malatya Büyüksehir Belediyesi sikâyet hatti 444 51 44 ve 112 hattina ihbar ettikleri takdirde bunlarla ilgili gerekli cezai müeyyideler ve islemler baslatilacaktir. Firsatçiliktan istifade edenlere hiçbir sekilde müsaade edilmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun. Allah’in izniyle bununda üstesinden gelecegiz. Bu bir milli felakettir ve milli birlik, beraberlikle asacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA