Yarismadan Kazandiklarini Depremzedelere Bagisladilar

İçel’de düzenlenen ’Hayalimdeki ülkeyi yaz-çiz’ konulu ödüllü yarismanin kazananlari, ödüllerini depremzedelere bagisladi.

Yarismadan Kazandiklarini Depremzedelere Bagisladilar
Yüksek insaat mühendisi Mehmet Sahit Ezer tarafindan organize edilen, ’Hayalimdeki ülkeyi yaz-çiz’ konulu yarismanin ödül töreni 17 Subat olarak belirlenmis ve çok sayida katilimla Yunus Emre Kültür Merkezinde yapilmasi planlanmisti. Ancak Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan törenden vazgeçildi.

6 tam altin ve 10 bin TL jüri özel ödülünün bulundugu yarismada dereceye girenler, ödüllerini depremzedelere bagislamak istedi. Yarismanin tertipleyicisi Ezer’de, ödül sahiplerinin bu örnek davranisi üzerine ödülü 100 bin liraya tamamlayarak, ödül sahiplerinin seçtigi 10 depremzede aileye 10’ar bin TL olarak bagista bulundu.

Yarismada birinci olan psikoloji bilim uzmani Yasemin Öbek Cilasin, yarismada birinci oldugunu ancak su anda çok mutlu olabilecegi ya da duygularini çok ifade edecegi süreçte olmadigini belirterek, "Bana verilen bu ödülün depremzede ailelere bagislanmasini istedim. Herkesin yüregine saglik" dedi.

Yarismanin ikincisi Faruk Ergün ise "Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Biz de bu durumda ödül almanin dogru olmayacagini düsündük ve ödülümüzü depremzede ailelere bagislamak istedik" diye konustu.

Kaynak: İHA