Usta Ögretici Kadinlar Depremzedeler Için Canla Basla Için Çalisiyor

Elazig Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nde görevli usta ögretici kadinlar, depremzedeler için canla basla çalisiyor. Kadinlar tarafindan üretilen mont, bere, atki, pijama takimi malzemeler deprem bölgelerine gönderilirken simdiler ise çocuklar için uyku tulumu üretimine baslandi.

Usta Ögretici Kadinlar Depremzedeler Için Canla Basla Için Çalisiyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce insan hayatini kaybetti ve yaralandi. Asrin felaketi sonrasinda afet bölgesindeki vatandaslarin yaralarinin yarilmasi için ülke genelinde destekler sürüyor. Deprem gününden itibaren bölgeye çesitli destekler ulastiran Elazig’da, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nde görevli usta ögretici kadinlar, Giyim ve Üretim Teknolojileri kurslarinda bir araya geldi. Ilk günden itibaren gönüllü olarak çalisan kadinlar burada ürettikleri mont, bere, atki, eldiven gibi kislik kiyafetleri deprem bölgelerine gönderdi. Halen çalismalarina devam eden kadinlar simdilerde ise çocuklar için uyku tulumu dikimine basladi.

Daha sonra yetiskinler için uyku tulumu dikeceklerini dile getiren usta ögretici kadinlar, depremzedelerin yaralarini sarmak için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.



Depremin bir bölgeyi etkiledigini fakat atesin adeta ülke geneline düstügünü belirten Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Türkiye gibi bizlerde Elazig’da seferber olduk. Elazig Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde 500’e yakin usta ögreticimiz görev yapmaktadir. Çalisanlarin hepsi bünyemizdeki usta ögreticilerimizdir. Depremden sonraki gün gönüllü olarak organize oldular ve halen dikim yapmaktalar. Kis mevsimi nedeniyle vatandaslarin sicak bir ortamda kalmalarini saglamak amaciyla kislik mont, atki, bere, eldiven, esofman diktik. Yine pijama takimlari, penye ve iç çamasirlari diktik. Battaniyeler temin edip deprem bölgesine gönderdik. Usta ögreticilerimizin gönüllü olarak organize olmasi ile 10 kamyonet, gida ve giyim malzemesi gönderdik. Suanda da kurslarimizda çesitli kiyafetler dikmekteyiz. Çocuklarimiz için uyku tulumu üretimine basladik. Yetiskinler için de dikecegiz. Bu tulumlarimiz rüzgar ve su geçirmiyor. Isiyi içeride tutuyor. Bunlari da deprem bölgesine gönderecegiz. Oradaki vatandaslarimizin acilarini bir nebze hafifletmek, sikintilarini gidermek gayretindeyiz” dedi.

Çalismalarin tamamen gönüllülük esasina göre oldugunu aktaran usta ögretici Çigdem Demir, “Elimizden geldigince yardim etmeye çalisiyoruz. Bu ülkenin düstügü bir durum. Çorbada bizim de tuzumuz olsun dedik. Tüm arkadaslar kendileri geldi. Elimizden geldigince bir sey yapmaya çalisiyoruz. Belki yarlara bir nebze olsun merhem olmak istiyoruz. Oralara gidemiyoruz ama buradan onlara bir yardim edersek kardeslerimizin yarasini sarmis oluruz” diye konustu.

Usta Ögretici Pinar Özdemir ise “Arkadaslarla bir ekip olusturduk ve bütünlestik. Birlik ve beraberlik içerisinde gönüllü olarak üretim yapmaya basladik. Ilk önce polar kumastan alt ve üst takimlar olusturduk. Akabinde uyku tulumu dikimi gerçeklestirdik. Tamamen parasüt kumastan imal ediliyor. Içini elyaf ile kapladik. Elyafin üzerine tekrardan triko kumas yaptik. Çocuklarimizi sicak tutacak sekilde ulastirmaya çalisiyoruz .Tamamen onlarin yaralarin sarmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA