Prof. Dr. Yalçin Açiklamasi 'Radyasyonla Kusatilmisiz'

Türkiye Yazarlar Birligi (TYB) Erzincan Subesinin programina konuk olan Ögretim Üyesi Prof. Dr. Pasa Yalçin, “Radyasyon ve Insan Üzerine Etkileri” konulu sunumunda, “Teknolojinin gelisimi ile radyasyon ile kusatilmis durumdayiz” dedi.

Prof. Dr. Yalçin Açiklamasi 'Radyasyonla Kusatilmisiz'
Kültür evinde düzenlenen programda Prof. Dr. Pasa Yalçin, maddelerin, kati, sivi ve gaz halleri üzerinde durdu. Yalçin, “Bizim göremedigimiz atomun kendi içerisinde küçük parçaciklari var. Atomun parçaciklari hareket halindedir. Yani Kur’an-i Kerim’in anlatimiyla hepsi zikir halinde Allah’i zikretmektedirler. Bu parçaciklarin hareketleri ile Allah’i andigini biliyoruz. Bu Kur’an-da ki ayetlerle de sabittir.” seklinde konustu.

Prof. Dr. Pasa Yalçin: “Teknolojiyi kullanirken her türlü zararli isinla muhatap oluyoruz. Bu isinlar da insanin hücrelerine DNA’sina sirayet ederek hücre yapilarinin bozulmasina sebep olmaktadir. Elimizde kullandigimiz telefon, çevremizdeki baz istasyonlari, evimizdeki modemler, televizyonlar, bilgisayarlar, mutfagimizda kullandigimiz mikro dalga firinlar, fritözler hemen hepsinin az veya çok radyasyon yaydigini biliyoruz. Bunlari da bilerek kullaniyoruz. Faydali oldugunu bildigimiz bazi isimalarin da muz gibi bazi gida maddelerinde de bulundugunu biliyoruz. Uzun süreli bunlara maruz kalmamamiz gerekiyor.” diye konustu.

Prof. Dr. Yalçin konusmasini söyle sürdürdü:

“Bazi meyvelerin raf ömrünü uzatmak için radyasyona tabi tutularak, meyvelerin üzerindeki mikro canlilari yok ediyor, yedigimiz sebze ve meyveyi radyasyonlu hale getiriyoruz. Hastanelerimizde insanlarin radyasyona maruz kaldiklari bazi filmlerin belli bir zaman geçmeden tekrarlanmamasi gerekir. Doktorlar bize ne zaman film çekildigimizi sormadan yeni filmlerin çekimi için yönlendiriyorlar. Bu ise hastaliklarin kapisini aralamaktadir”

Program sonunda Prof. Dr. Pasa Yalçin dinleyicilerden gelen sorulari cevaplandirdi. Yalçin’a Türkiye Yazarlar Birligi tarafindan tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA