Özhaseki Açiklamasi 'Kahramanmaras'ta 105 Belediye Çalisiyor'

Kahramanmaras’ta gerçeklestirilen afet ve acil durum yönetim çalismalarina iliskin açiklamalarda bulunan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, “807 belediyemizi deprem bölgelerine görevlendirdik. Bu afetten toplamda 11 ilimiz ve 54 ilçemiz çok ciddi etkilendi. Kahramanmaras’ta da toplam 105 belediyemiz su an hizmet veriyor” dedi.

Özhaseki Açiklamasi 'Kahramanmaras'ta 105 Belediye Çalisiyor'


Incelemelerde bulunmak üzere sehre gelen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ile bir araya geldi. Gerçeklestirilen toplantida 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakani ve AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Mahir Ünal, milletvekilleri, büyüksehir ve ilçe belediye baskanlari, kamu kurum ve kuruluslarindan temsilciler yer aldi. Programin ardindan açiklamalarda bulunan Ünal, “Depremin meydana geldigi günden itibaren devlet ve milletimiz adeta kenetlenerek, uyumadan, büyük bir organizasyon becerisiyle yaralari sarmaya çalisiyor. Insallah el birligiyle sehirlerimizi tekrar ayaga kaldiracagiz. Yerel yönetimlerimiz de bu süreçte kenetlenerek birbirinin yardimina kostular. Yerel Yönetimler Baskanligimizin koordinesinde ülkemizin dört bir yanindan belediyelerimiz ilk günden itibaren deprem bölgesindeler. Tüm ekiplere tesekkür ediyorum. Rabbim insallah bizlere bir daha böyle bir aci yasatmasin” dedi.



6 Subat tarihinde meydana gelen depremden toplamda 11 il ve 54 ilçenin etkilendigini belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, “Öncelikle Kahramanmarasli kardeslerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bir daha böyle bir afetle karsilasilmamasini diliyorum. Milletvekillerimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz, ilçe belediye baskanlarimiz depremin ilk gününden itibaren hep birlikte bu aciyi paylasiyor, herkese yardimci olmaya çalisiyorlar. Herkese Allah’tan kolaylik diliyorum. Karsilastigimiz en büyük afet. Cumhurbaskanimizin liderliginde bakanlarimiz, milletvekillerimiz, belediye baskanlarimiz sahadalar. Yerel Yönetimler Baskanligi olarak bizler de ilk günden itibaren 807 belediyemizi deprem bölgelerine görevlendirdik. Bu afetten toplamda 11 ilimiz ve 54 ilçemiz çok ciddi etkilendi. Kahramanmaras’ta da toplamda 105 belediyemiz su an hizmet veriyor. Insallah kisa süre içerisinde de insaat çalismalari baslayacak. Deprem bölgesinde bulunan diger illerde de belediyelerimiz çalismalarini sürdürüyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA