KSO Baskaninin 'Deprem Bölgesinden Gelenleri Ise Almayin' Açiklamalarina BBP Il Baskani Sengil'den Sert Tepki

Büyük Birlik Partisi Kocaeli Il Baskani Kaan Sengil, Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu’nun, "Deprem bölgesinden gelenleri ise almayin, aksi taktirde bölgenin demografik yapisinin degismesine sebep olur" sözlerine sert tepki gösterdi. Sengil, "Ne yazik ki kardeslik ruhumuzu zedeleyici açiklamalara sahit olduk. Bu kadar misafirperver olan ülkemiz, ülke disindan gelen kardeslerine ve mazlumlara dahi sirtini dönmezken nasil olurda kendi vatandasina, kendi canindan ve kanindan olan kardeslerine demografik yapisini bahane ederek yardim elini uzatamasin, ilginçtir dogrusu" dedi.

KSO Baskaninin 'Deprem Bölgesinden Gelenleri Ise Almayin' Açiklamalarina BBP Il Baskani Sengil'den Sert Tepki


Büyük Birlik Partisi Kocaeli Il Baskani Kaan Sengil, Kocaeli Sanayi Odasi (KSO) Baskani Ayhan Zeytinoglu’nun "Çalisan nüfusu buraya getirmememiz lazim. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri ise almayin. Yardim yapmayin demiyoruz ama ise almayin. Demografik yapiyi bozabilecek bir duruma çanak tutmayalim" sözlerine tepki gösterdi. Konuya iliskin açiklama yapan Sengil, "Milyonlarca vatandasin yasamini derinden etkileyen ve ’Yüzyilin felaketi’ olarak tanimlanan depremden mütevellit, Kocaeli Büyük Birlik Partisi ve Kocaeli Alperen Ocaklari olarak Kahramanmaras’ta ilk günden itibaren sahada çalismalarimizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edecegiz. Yasanan elim felaket sonrasinda her ne kadar üzülsek de birligimizi ve beraberligimizi pekistiren takdire sayan kardeslik ruhuyla, yaralarimizi bir nebze de olsun sarmaladik. Ülke olarak, millet olarak her bir ferdimiz, ’Ben yoksam bir eksigiz’ suuruyla hareket edebilme potansiyeline sahip oldugumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik" diye konustu.



"Depremzede kardeslerimiz demografik yapimizi bozmaz"

Kocaeli Sanayi Odasi baskaninin açiklamalarindan duydugu üzüntüyü dile getiren Sengil, "Ne yazik ki kardeslik ruhumuzu zedeleyici açiklamalara sahit olduk. Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu’nun yaptigi, ’Deprem bölgesinden gelenleri ise almayin, aksi taktirde bölgenin demografik yapisinin degismesine sebep olur’ açiklamalarini esefle ögrendik. Ülkemiz, 3 milyonun üzerinde Suriyeli kardesimize, binlerce Afgan’a ve onlarca yabanci uyruklu insanlara ev sahipligi yapma potansiyeline sahiptir. Gerek tarihimizde, gerekse günümüzde bunun güzel örnekleri mevcuttur. Bu kadar misafirperver olan ülkemiz, ülke disindan gelen kardeslerine ve mazlumlara dahi sirtini dönmezken, disaridan gelen insanlari kendi bünyesine katip, aktif olarak onlar ile iletisim kurma kabiliyetine mevcutken, nasil olurda kendi vatandasina, kendi canindan ve kanindan olan kardeslerine demografik yapisini bahane ederek yardim elini uzatamasin, ilginçtir dogrusu. Bir bütün olarak birbirimize bu sekilde kenetlenmis durumdayken sizlerden ricamiz birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi bozacak açiklamalardan uzak durmanizdir. Depremde sehit olan kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil sifalar diliyoruz. Basin sag olsun Türkiyem" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA