Kizilay Depremzedeler Için Taksim Meydani'nda Kan Bagisi Kampanyasi Baslatti

Türk Kizilayi, depremzedeler için Taksim Meydani’nda kan bagisi kampanyasi düzenledi. Vatandaslar kan bagisi kampanyasina yogun talepte bulundu.

Kizilay Depremzedeler Için Taksim Meydani'nda Kan Bagisi Kampanyasi Baslatti
Türk Kizilayi Taksim Meydaninda depremzedeler için kan bagisi kampanyasi baslatti. Kampanya çerçevesinde meydana Kizilay çadiri kuruldu. Çadira gelen çok vatandas kan vermek için siraya girdi. Bagis kampanyasi, bugün Taksim Meydani’nda yarin da Taksim Camii’nin konferans salonunda 10.00-20.00 saatleri arasi gerçeklestirilecek.

Kizilay Beyoglu Sube Baskani Dr. Ömer Akçagil depremde yakinlarini kaybeden vatandaslara bassagligi dileyerek, ‘’Öncelikle ülkemizin karsi karsiya kaldigi bu büyük afette vefat eden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, hastalarimiza acil sifalar diliyorum. Vatanimiza geçmis olsun. Ilk günden itibaren her konuda afetzedelerimizin yaninda olan halkimiz, özellikle acil kan ihtiyaci noktasinda da ilk saatlerden itibaren kan bagisi kampanyalarina katildilar. Türk Kizilayi olarak tüm Türkiye’de, özellikle Istanbul’da farkli noktalarda kan alma noktalari kuruldu. Hali hazirda Istanbul’da 18 alanda gün boyunca kan alimini sürdürmekteyiz. Bugün de Taksim Meydani’nda büyük bir katilimla kan bagisi kampanyamizi yapacagiz. Bugün bu alanda, yarin da Taksim Camiinin konferans salonunda kan bagisi kampanyamiz sabah 10.00 ile aksam 20.00 arasinda devam edecek’’ dedi.



‘’Kan, acil oldugu kadar da devamli bir ihtiyaç’’

Akçagil, ‘’Açilisimizdan beri ilk bir saat içerisinde 100’ün üzerinde kan bagisimiz oldu ve biz bugün bin üzerinde vatandasimizdan kan bagisi alacagimizi düsünmekteyiz. Bütün vatandaslarimizi tesekkür ediyoruz. Kan, acil oldugu kadar da devamli bir ihtiyaç. Kan ürünleri belli bir haneden geçirilerek isleniyor ve dayanma sürelerine göre de hastalarimiza yönlendiriliyor. Dolayisiyla, çok fazla miktarda alinmis kanlar uzun süre bekletilemeyecegi için aralikli olarak kan bagisi kampanyasinin olmasi çok önemli. O yüzden vatandaslarimizin bu yönde bagis yapmasini diliyoruz’’ ifadelerini kullandi.

‘’Kanimi son damlasina kadar veririm, düsünmem’’

Kan bagisi kampanyasina katilan Sadullah Güngören, ‘’Benim Kahramanmaras’ta üniversiteden bir arkadasim var. Depremden dolayi evleri yikildi, akrabalarini kaybetti. Hem ondan dolayi hem de depremde yaralananlar için kan vermeye geldik. Vatanima, milletime canim feda. Kanimi son damlasina kadar veririm, düsünmem’’ diye konustu.

Kaynak: İHA